Nie je nič horšie, ako partner, ktorý vám vo vzťahu neustále podkopáva sebavedomie.

Môže sa tváriť, že vám chce len dobre. Pretože on jediný vie, čo je pre vás najlepšie. A vy, i keď ho milujete, sa čoraz viac cítite pod psa. Akoby z vás vysal všetku energiu. Márne sa presviedčate o tom, že vám chce len dobre, a preto sa vás snaží napraviť. Ponižuje vás, a to len preto, aby si sám zvýšil sebavedomie. Ak sa uňho prejavujú tieto tri znaky, majte sa na pozore. Je najvyšší čas ukázať mu, kde sú vaše hranice.

Článok pokračuje pod videom ↓

Takéto správanie partnera či partnerky nemá so skutočnou láskou absolútne nič spoločné.

Neustále vás kritizuje

Photo by Pete Bellis on Unsplash

A to pri každej príležitosti. Všetko, čo robíte, je zlé a on vám chce ukázať, ako sa máte správať, čo máte robiť a čo si máte dokonca myslieť. Nech však urobíte čokoľvek, nikdy nebude spokojný. Vtedy si treba povedať dosť. Ste sami sebou. A mal by vás milovať takých, akí ste. Ak to nedokáže, potom medzi vami nie je láska. Pretože skutočná láska sa nesústredí na zlyhania. Práve naopak. Snaží sa na druhom podčiarknuť a vyzdvihnúť to najlepšie.

V ničom vás nepodporí

Photo by Cristian Newman on Unsplash

Tento znak úzko súvisí s prvým. Nielenže vás zasype spŕškou kritiky, ale ani vás nepodporí vo vašich nápadoch. Pretože všetko, do čoho sa budete chcieť pustiť z vlastnej iniciatívy, bude preňho hlúpe a zbytočné. S vysokou pravdepodobnosťou vám bude klásť do cesty rôzne prekážky, a to len preto, aby vám dokázal, že „mal pravdu“. Milujúci partneri by sa však mali podporovať. Vzťah je niečo, o čo by sme sa mali oprieť, nikdy by sa nemal zmeniť na mínové pole plné kritiky a neustálych konfliktov.

Máte pred ním tajomstvá

Photo by Jp Valery on Unsplash

Je to prirodzené. Keďže sa bojíte jeho pichľavých slov a pohŕdania, radšej si mnohé veci necháte pre seba. Viete, že by sa vám vysmial. Preto mu možno nepoviete, že ste sa prihlásili na hodiny cudzieho jazyka. On by to bral ako vyhodené peniaze a určite by vám tvrdil, že na to nemáte. To, čo k vám cíti, je bohužiaľ všetko možné, len nie skutočná láska.

Ak vo svojom vzťahu zaregistrujete tieto tri znamenia, treba sa vážne zamyslieť nad jeho kvalitou. Naozaj vám to zdeptané sebavedomie stojí za to?

Pozri aj: Toto sa stane, keď sa zamilujete do niekoho, kto vám nie je súdený

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov