Photo by Ryan Holloway on Unsplash

Našli ste už ten pravý?

Je prirodzené, že naozaj takmer každý chce svoj život a prežiť vo dvojici – s niekým, koho miluje a s niekým, s kým sa cíti dobre. Nie všetky vzťahy sú však odsúdené na to, aby trvali večne… Ako je na tom ten váš?

Článok pokračuje pod videom ↓

Podľa portálu Your Tango existujú len 3 typy vzťahov. Ak v nejakom ste, do ktorého sa radí ten váš?

#1 Tradičný vzťah

Takýchto vzťahov je drvivá väčšina. Ľudia sa v nich nezameriavajú na svoj osobný rast, ale skôr na spoločne zdieľané hodnoty a záujmy. Ľudia sú v takomto vzťahu veľakrát sebeckí a nepáči sa im, keď partner nezdieľa ich postoje či hobby. Skôr či neskôr takýto vzťah preto začína stagnovať a problémy sa v ňom objavujú čoraz častejšie.

Partneri sú na seba už však tak veľmi zvyknutí, že svoje problémy zametajú pod koberec a tvária sa, že vlastne žiadne nemajú. Vykročiť z takéhoto vzťahu by totiž znamenalo vyjsť zo svojej komfortnej zóny, a to dokáže len minimum ľudí. Radšej teda ostanú vo vzťahu, ktorý síce nie je nejak extra šťastný a už vôbec nie naplnený, no je pre nich istotou a “bezpečným prístavom”.

#2 Vzťah spriaznených duší

Keď sa stretnú dve spriaznené duše, vznikne vzťah, ktorý je veľmi hlboký. Musia sa v ňom však stretnúť ľudia, ktorí sú rovnako naladení a zdieľajú rovnaké životné hodnoty – prirodzene, nie “nasilu” ako pri tradičných vzťahoch. Jedinci v takomto vzťahu nie sú sebeckí a ak aj nastane nejaký problém, riešia ho s láskou, no absolútne otvorene.

Photo by Emma Frances Logan on Unsplash

Najväčším problémom však v tomto prípade býva to, že obaja partneri sú veľmi silné osobnosti a väčšinou sú zvyknutí fungovať úplne samostatne, spolužitie s niekým iným im preto môže začať spôsobovať problémy. Nie je pravidlom, že spriaznené duše spolu musia ostať navždy – väčšinou to tak, paradoxne, nie je. Majú si len navzájom vstúpiť do životov, aby si ich ovplyvnili. 

#3 Transcendentálny vzťah

Takýto typ vzťahu zažije naozaj len minimum ľudí. Môžu ho vytvoriť len ľudia, ktorí si už prešli všetkými životnými skúškami a mentálne i duchovne už úplne vyzreli. V takomto vzťahu nikdy neprebehne žiaden boj o moc či o prvenstvo a charakteristický je bezpodmienečnou láskou, ktorá si nekladie žiadne podmienky či ultimáta.

Láska je tu prítomná vo svojej najčistejšej podobe a partneri preto k sebe prechovávajú úplnú dôveru i úctu. Takýto vzťah však skutočne nie je pre každého, preto ak ho nájdete, strážte si ho. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov