Vzťah sa naozaj môže ukončiť aj kvôli drobnostiam. Preto sa im radšej vo vzťahu vyvarujte.

Nie všetky páry sa rozchádzajú kvôli fatálnym nezhodám. Niekedy môže byť príčinou zlyhania vzťahu aj úplná malichernosť.  Ak nechcete sabotovať váš vzťah, musíte mať stále na mysli, že na ňom treba pracovať. To, že ste spolu, jednoducho nestačí. Ak vylúčite zo vzťahu týchto 6 drobností, za odmenu získate stabilnejší a kvalitatívne hodnotnejší vzťah.

Článok pokračuje pod videom ↓

Týchto 6 chýb robí veľa párov. No najlepšie urobíte, ak sa im úplne vyhnete.

#1 Po celý čas doma

pixabay.com

Je víkend a vy s partnerom zahájite leňošenie na gauči? Raz za čas to padne dobre, najmä keď máte za sebou náročný a vypätý týždeň. No ak po celý čas, čo ste spolu, nevytrčíte päty z domu, za chvíľu si pôjdete obaja na nervy. Skúste občas skočiť do kina. Alebo aspoň na prechádzku. Urobte hocičo. Len neseďte doma.

#2 Zametanie problémov pod koberec

Pod každým komínom občas zadymí. Avšak každý problém by sa mal vyriešiť. Ak sa vám ho nechce riešiť zahorúca, počkajte, kým obaja vychladnete. No nezabudnite sa k nemu vrátiť a poriadne si ho vydiskutovať. Tým, že sa problém zametie pod koberec, sa vôbec nevyrieši. Naopak, bude to ešte horšie.

#3 Ste príliš leniví na sex

Photo by Thought Catalog on Unsplash

Aj to sa stáva. Po rokoch (či dokonca mesiacoch) opadne z oboch „chtíč“ vrhnúť sa na partnera pri každej vhodnej príležitosti. Ale ak sa obaja na sex jednoducho vykašlete, vo vzťahu čoskoro pocítite, že nie všetko je v úplnom poriadku.

#4 Vykašlete sa na sviatky

Nemusíte oslavovať Valentína, keď to necítite. Ale na narodeniny partnera či výročia by ste určite nemali zabudnúť. Práve sviatky sú príležitosťou, pri ktorej môžeme dať partnerovi pocítiť, že je pre nás naozaj výnimočný. Preto sa skúste občas pozrieť do kalendára, aby ste si pripomenuli významné dátumy.

#5 Vymeníte posteľ za gauč

Photo by Naomi Hébert on Unsplash

Ruku hore, kto nikdy nezaspal na gauči. Raz za čas sa to prihodí každému z nás. Avšak keď ste vo vzťahu, gauč by sa rozhodne nemal stať vašou posteľou. Keď je ísť čas spať, obaja sa vyberte do spálne. Pre vzťah je veľmi dôležité, aby ste zaspávali vedľa seba.

#6 Neviete, že váš partner vám nevie čítať myšlienky

Najviac problémov pramení z nedorozumení. Akosi sme presvedčení o tom, že náš partner vie čítať medzi riadkami. A keď nám nesplní to, čo si myslíme, neraz to vedie k poriadnemu sklamaniu. Preto ak niečo chcete, povedzte to na rovinu. Obaja si tak ušetríte množstvo komplikácií.

Pozri aj: Tieto 3 tajné signály vám prezradia, či je do vás niekto skutočne zamilovaný

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov