Foto: Photo by Ariel Paredes from Pexels

Zdá sa vám, že akosi príliš nad všetkým premýšľate?

Samozrejme nie je dobré konať impulzívne, no prílišné premýšľanie taktiež nič nerieši, práve naopak, veľakrát je skôr na škodu. Len si predstavte, že ten čas by ste venovali už samotným činom – nebolo by to skvelé?

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak vás táto predstava láka, portál Thought Catalog priniesol 5 tipov, ako na to. 

#1 Myslite konštruktívne

Keď nad niečím neustále premýšľame, vytvárame si v hlave milióny “čo keď” scenárov, z ktorých sa ale väčšina nikdy neuskutoční. Preto vždy, keď sa pri tomto pristihnete, pokúste sa svoju pozornosť odviesť iným smerom. 

#2 Prijmite svoje chyby

Veľa ľudí si myslí, že chyby, ktoré spravili, ich oslabujú. Pravdou je však pravý opak. Keď vám ich vaša myseľ nabudúce predostrie, povedzte si, že vás nedefinujú, ale robia z vás ešte silnejšieho človeka. 

Foto: Photo by Luis Fernandes from Pexels

#3 Nevenujte priveľa času maličkostiam

Niekedy dokážeme stráviť celé hodiny nad premýšľaním nad úplnými hlúposťami, ako napríklad čo budeme jesť, alebo čo si oblečieme. Takéto každodenné, triviálne veci vám však nemôžu brať priveľa času, venujte im ho preto iba toľko, koľko je nevyhnutné. 

#4 Počúvajte svoju intuíciu

Intuícia nám väčšinou neklame, no často ju nepočúvame. Ak vám teda intuícia hovorí, že niečo bude v poriadku, a že nad tým nemusíte toľko premýšľať, jednoducho ju počúvnite. Niekedy nemusíte vedieť, ako presne a kedy sa daný problém vyrieši, stačí vám vedieť, že sa tak stane. 

#5 Nájdite zdroj vašich obáv

Ak vás trápia neustále obavy, ktoré vám kradnú čas, ktorý by ste mohli venovať práci, je veľmi dôležité snažiť sa nájsť ich zdroj. Je to vaša neistota v práci, nestabilný vzťah či nejaké konflikty s blízkymi? Snažte sa tento problém identifikovať a čo najskôr ho odstrániť. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov