Niekedy stačí, aby bol k nám muž trochu milý a hneď sme z neho namäkko. Je to prirodzené. Túžime po láske a preto sa neraz "namotáme" na nesprávneho človeka. Medzi milým a dobrým chlapom je však podstatný rozdiel...

Väčšinu žien priťahujú „zlí chlapci“. Majú v sebe záruku nebezpečenstva a dobrodružstva, ktoré nám môže priniesť trošku nového vetra do našich (nudných) dní. Avšak v drvivej väčšine prípadov to pre nás nedopadne dvakrát najlepšie. Potom sa neraz zaľúbime do milého chlapa, ktorý i keď sa usmieva, nemusí byť tým najlepším partnerom…

Článok pokračuje pod videom ↓

Milý neznamená automaticky dobrý. Máme na to minimálne desať dôvodov. Ukážeme vám, že nie za každým úsmevom sa skrýva úprimnosť.

#1 Aký požičaj, taký vráť

Photo by Tanja Heffner on Unsplash

Milý muž vám rád pomôže. No na oplátku bude očakávať protislužbu. Všetko, čo vykoná, si uloží do dlhodobej pamäte. Ak je muž dobrý, tak robí veci nezištne. V láske sa totiž nekladú žiadne obchodné podmienky.

#2 Len aby druhí ľudia videli

Milý chlap robí veci pre imidž. Veľké gestá si neodpustí ani v spoločnosti, a ak vás (nedajbože) požiada o ruku, určite to neurobí v súkromí. Muž s dobrým jadrom nikdy nerobí veci pre vonkajší efekt. Vie, že to vôbec nepotrebuje. Nezamýšľa sa nad svojím konaním, pretože je akosi automaticky nastavený na vlnu dobra.

#3 Ach, tie hranice!

Photo by Heng Films on Unsplash

Muž, ktorý sa snaží byť milý, si hranice prispôsobuje podľa svojich predstáv. Ich absenciu či posun tam, kde mu to najviac vyhovuje, si vie vždy zdôvodniť. Naopak, dobrý chlap vie, aké sú pevne stanovené hranice dôležité. Práve preto ich neprekračuje. Vie, že práve dodržané slovo je kvalitou správneho muža.

#4 Romantika nie je všetko

Milý chlap vám bude možno nejaký ten piatok nosiť kvety a určite nebude šetriť romantickými gestami. Bude sa správať, akoby ste preňho boli stredom samotného vesmíru. Ale doma vám určite nepomôže so špinavou bielizňou ani nevynesie smeti. Veď to nie je nič pre „romantických hrdinov“. Správny, dobrý muž, vám možno kvety kúpi naozaj len výnimočne, ale lásku vám bude každý deň dokazovať drobnými gestami, ktoré sú viac, než tá najdrahšia kytica.

#5 Odmietnutie jednoducho „nerozchodí“

Photo by Greg Raines on Unsplash

Milý muž odmietnutie zoberie až fatálne. Urazíte ho až do špiku kostí. Dobrý chlap to berie športovo. Bude si vedomý svojej hodnoty a preto sa bude vedieť pohnúť ďalej. Vie, že bez jednej lastovičky bude ešte leto.

#6 (Ne)čitateľný

Milého chlapa nebudete vedieť čítať. Svoje úmysly bude poctivo skrývať, pretože bude hrať hru, ktorej pravidlá pozná len on sám. No chlap, ktorý má srdce na správnom mieste vám určite prezradí, čo má v pláne. Vie, že nemá čo skrývať.

#7 Všetci môžu za všetko

Photo by Alex Woods on Unsplash

Chlap, ktorý sa správa milo, bude viniť sa svoj neúspech celý svet. Dobrý chlap vie, že je zodpovedný za svoje myšlienky a činy, a že šťastie jeho života má v svojich rukách.

#8 Na jazyku med a v srdci jed

Milý muž vám bude pchať na počkanie „kaleráby“ do hlavy. Dobrý muž však povie to, čo potrebujete počuť. S každým sa bude snažiť komunikovať ako s rovným, a to mu dáva pridanú hodnotu.

#9 Každý občas robí chyby

Photo by Yuriy Bogdanov on Unsplash

Teda, až na milého muža. Ten je presvedčený o svojej neomylnosti. Preto od neho ospravedlnenie neočakávajte. Bráni mu v tom ego. Správny chlap s tým nemá najmenší problém.

#10 Ihneď sa vzdáva

Milý muž sa zloží už pri tej najmenšej prekážke. Životné okolnosti ho nezocelia, ale ukážu, že je v skutočnosti zbabelec. Dobrý muž nereptá, ale hľadá cestu, ako sa dostať zo situácie, ktorá sa zdala byť pohromou.

Ak máte pri sebe milého muža, utekajte od neho kade ľahšie. Nevie sa zmeniť. A pravdepodobne to ani nikdy nebude chcieť.

Pozri aj: 7 chýb, ktorých sa muži vo vzťahu dopúšťajú najčastejšie. Osudovou býva tá štvrtá

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov