Od lásky k nenávisti je len krátka vzdialenosť. Niekedy sú tieto pojmy takmer to isté. Vedel by o tom rozprávať nejeden vzťah...

Naozaj sa dokážeme navzájom milovať a zároveň aj nenávidieť? Je to tak. A nie je to také neobvyklé, akoby sa na prvý pohľad zdalo. Pozrite sa, či náhodou nie ste v takom vzťahu aj vy…

Článok pokračuje pod videom ↓

V prvom rade musíme však poznamenať, že takýto vzťah je ničivý pre obe strany. Váš vzťah nie je pokojné miestečko, kde môžete čerpať energiu po namáhavom dni. Je to hotové bojové pole. A pozor! Bojuje sa na ňom všetkými možnými prostriedkami. Pozrite sa spolu s nami na týchto 10 znakov, ktoré sú typické práve pre vzťah lásky a nenávisti. Týka sa to aj vás?

#1 Stále sa rozchádzate a udobrujete

Neustále sa hádate a pravdepodobne ste si na to už aj zvykli. Rozchod je vo vašom vzťahu na dennom programe. Po poriadnej dráme nastáva udobrovanie. A tak stále dookola. Ale uspokojuje vás takýto vzťah?

#2 Vášho partnera beriete ako výhru

A tej sa za nič na svete nechcete vzdať. Vyslovene vám vadia niektoré jeho črty a neviete ho vystáť, no na druhej strane vzťah neviete (a nechcete) ukončiť. Prečo? Pretože si príliš dobre uvedomujete, koľko energie a času ste investovali do (nefunkčného) vzťahu.

#3 Pravdepodobne sa nejedná o dlhodobý vzťah

Je to logické, bolo by extrémne náročné vydržať v takomto nezdravom vzťahu roky. Vzťahy, ktoré sú založené na láske a nenávisti, vydržia väčšinu len pár mesiacov. Aj to je viac než dosť!

#4 Nemáte vnútorné spojenie

Photo by Xavier Sotomayor on Unsplash

Ak sa naplno nemilujete, tak vnútorné spojenie medzi vami dvoma ani nie je možné. Pravdepodobne vás na ňom zaujala len určitá časť. Možno dokonalé telo či majetok. No jeho/jej vnútro to asi nebolo…

#5 Ste úplne iní v spoločnosti než doma

Pred ostatnými môžete na prvý pohľad vystupovať ako dokonalý pár. Možno sa držíte za ručičky a vyznávate si lásku na každom kroku. No beda, ak ostanete sami doma. Až vtedy začnú padať skutočné „vyznania lásky“. A neraz neváhate na seba použiť aj slová, ktoré nepatria do úst kultivovaného človeka.

#6 Mnoho problémov ostáva medzi vami nevyriešených

pixabay.com

I keď sa môže zdať, že pri neustálych hádkach riešite vzniknuté  konflikty, opak je pravdou. Skutočné problémy neriešite. Len kričíte a všetko, čo sa dá, zametiete pod koberec. A všetko zlé sa kopí, až z toho vznikne nezastaviteľná lavína.

#7 Nedokážete ani len premýšľať o svojom partnerovi

Už len samotná myšlienka naň vám nie je príjemná. Je to preto, pretože vnútorne viete, že váš vzťah je katastrofou. A vaša myseľ, intuícia či myšlienky vám to neustále budú pripomínať.

#8 Stále ho ohovárate

A asi sú z vašich otrávených viet znechutení aj všetci priatelia. Z času na čas síce všetci vypustíme jedovatú slinu na partnera, no ak sa to stane zvykom, nie je to v poriadku. Nech je ako chce, nemali by ste na svetlo božie vynášať špinavú bielizeň.

#9 Nechávate si otvorené zadné dvierka

pixabay.com

V skutočnosti neberiete svoj vzťah až tak vážne. Pre istotu si nechávate otvorené zadné dvierka. Čo ak príde niekto lepší, rozumnejší a príjemnejší? Ten, čo vám dá konečne dôvod ukončiť toxický vzťah? Ak však chcete stretnúť toho „pravého,“ mali by ste v prvom rade ukončiť nefunkčný vzťah.

#10 Uľaví sa vám, keď nastane definitívny koniec

Áno, poctivo si to „odrevete“. Slzy patria k rozchodu. No keď nastane definitívny koniec, naozaj sa vám uľaví. A keď sa o pár rokov pozriete spätne na svoj vzťah, budete sa čudovať sami sebe, ako ste to mohli tak dlho vydržať.

Pozri aj: 5 vecí, ktoré váš partner prestane robiť, keď do vás už nie je zamilovaný

liveboldandbloom
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov