Foto: pixabay.com

Milujete zvuk a vôňu dažďa?

Ľudia sa delia v podstate len na dve skupiny. Jedna dážď doslova nenávidí a neustále naňho bude nadávať, zatiaľ čo tá druha ho miluje a keď prší, doslova si to užíva. Do ktorej z týchto skupín patríte vy? Ak do tej druhej, možno vás zaujme, prečo je to tak. 

Článok pokračuje pod videom ↓

S veľmi zaujímavým vysvetlením prišlo video uverejnené na TikToku. Uverejnil ho populárny kanál @talkxxx, ktorý má už takmer pol milióna sledovateľov. 

Vo videu sa vysvetľuje, že to, že niekto miluje dážď, má svoje dôvody. Ako sa vo videu hovorí, jedným z nich je to, že daždivé dni sa nám často spájajú s bezstarostným detstvom, kedy sme si ho dokázali naplno užiť. Evokuje v nás teda nostalgické spomienky na obdobie hier a ľahkosti. 

Druhým dôvodom je, že keď vonku prší, sotva pôjdeme von – sme teda väčšinou doma, v bezpečí a všetko sa zdá byť akési pokojnejšie. Okrem toho, zvuk dažďa pôsobí upokojujúco a je príjemnou zmenou oproti vonkajšiemu hluku. 

pixabay.com

Psychologické vysvetlenie, ktoré z tohto vyplýva teda je, že pokiaľ milujete dážď, je možné, že vo svojom živote pociťujete veľa stresu a tlaku. Nedostatok pocitu bezpečia ale pri daždi mizne, pretože vaše podvedomie sa vracia do detských čias, kedy sme dážď milovali.

Okrem toho s dažďom mizne aj množstvo rušivých zvukov či vzruchov z okolia a tým, že sa všetko upokojí, sa upokojíme aj my. 

Ako teda môžeme vidieť, aj škaredé počasie má svoje výhody a dokážeme ho využiť na aspoň chvíľkové utíšenie sa a na relax.

tiktok
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov