Foto: Photo by Noah Buscher on Unsplash

Život s ňou je naozaj peklom.

Ľudia, ktorí musia žiť s depresiou, to naozaj nemajú ľahké, nakoľko ich život ovplyvňuje v mnohých smeroch – a to veľakrát aj rôznymi skrytými príznakmi, ktoré ľudia tomuto ochoreniu ani vôbec nepripisujú. 

Článok pokračuje pod videom ↓

To, o akých 7 vecí ide, odhalil portál Thought Catalog. 

#1 Ste veľmi uzavretým človekom. Vo svojom vnútri ukrývate tie najtemnejšie pocity, a preto nechcete, aby ich niekto uvidel. Ľudia vás tak často považujú za uzavretého, vy však len strážite tajomstvo, ktoré sa skrýva vo vašom vnútri. 

#2 Vaše telo je v bolestiach. Netrpí len vaša duša, ale aj vaše telo. Trápia vás migrény, máte problémy s trávením alebo extrémne stuhnuté svaly. Aj za toto môže depresia. 

#3 Neustále pociťujete únavu. Bez ohľadu na to, koľko ste spali, cítite stále únavu. Napriek nej však idete za hranice svojich možností, pretože máte obavu, čo by sa stalo, ak by ste na chvíľu zastali a ponorili sa do svojej mysle. 

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

#4 Nespoznávate sa v zrkadle. A to vás desí zo všetkého najviac. Len vidíte, že už nie ste človekom, ktorým ste bývali niekedy – a pekný pohľad to teda nie je. 

#5 Svoju bolesť sa snažíte otupiť. Skúšate všeličo – alkohol, zábavu s priateľmi, prehnané striedanie partnerov, či dokonca možno drogy. Vo svojom vnútri však cítite, že všetko je len horšie. 

#6 Uviazli ste v základnom móde prežitia. Robíte len to, čo musíte – nič navyše, a aj to vám spôsobuje ťažkosti, a robíte to s nechuťou. 

#7 Navonok vyzeráte, že ste v poriadku. Áno, existujú aj takéto typy depresie. Tie sú však úplne najnebezpečnejšie, pretože navonok vyzerá byť všetko OK, a preto kým príde pomoc, môže byť už neskoro…

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov