Foto: Photo by Ivan Oboleninov from Pexels

…alebo ak chcete, hlupákmi.

“Predtým, než si diagnostikujete depresiu a nízke sebavedomie, uistite sa prosím, či nie ste obkolesení blbcami.” – Sigmund Freud.

Článok pokračuje pod videom ↓

S týmto výrokom ste sa už určite neraz stretli a keď sa nad ním zamyslíte, zistíte, že je maximálne pravdivý. Veľakrát sa totiž trápime svojimi problémami, no neuvedomujeme si, že na vine sú možno ľudia, ktorými sme obklopení. Ak práve prežívate naozaj ťažké obdobie, zamyslite sa nad tým, či v živote nemáte takýchto ľudí. Popísal ich portál The minds journal.

#1 Energetickí upíri

S týmito ľuďmi vám stačí stráviť úplne krátky čas a budete mať pocit, akoby ste s nimi práve strávili vyčerpávajúce 2 týždne. Vezmú vám všetku energiu a v neposlednom rade i chuť do života. Neustále hovoria len o sebe a väčšinou rozprávajú negatívne (klebetia, ohovárajú, sťažujú sa).

#2 Ľudia, ktorí vo vás budú vzbudzovať pocit viny

Nikto nie je svätý a každý z nás urobil väčšie či menšie chyby, za ktoré musí niesť následky. Určite sa však vyhýbajte ľuďom, ktorí sa budú hrať na vaše stelesnené svedomie a urobia všetko preto, len aby ste cítilo previnilo či zle. Sú veľmi manipulatívni a urobia čokoľvek, len aby ste tancovali podľa ich pískania.

Photo by Paul Theodor Oja from Pexels

#3 Ignoranti

Veľmi škodlivými pre vaše psychické zdravie sú aj ignoranti, teda ľudia, ktorým je úplne ukradnuté, ako sa cítite a aké sú vaše pocity. Nebudú na ne brať žiadne ohľady, nakoľko pre nich vôbec nie sú dôležité. Ak máte takéhoto partnera alebo šéfa, nemôžete sa čudovať, že vás sužujú depresívne pocity.

#4 Ľudia, ktorí z vás chcú spraviť niekoho, kým nie ste

Toto je najčastejšie parketa rodiny a vzťahových partnerov. Práve títo ľudia sa vás veľakrát môžu snažiť zmeniť tak, aby ste vyhovovali hlavne im a vôbec neberú ohľady na to, čo chcete a kým chcete byť vy.

#5 Klamári

Ťažko povedať, ktorá z týchto skupín ľudí je tou najhoršou, no klamári nárok na prvenstvo určite majú. Povedia vám čokoľvek, len aby si vás omotali okolo prsta. Odhalenie ich lží a pokusov manipulovať vami však býva veľmi bolestivé.

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov