Foto: Photo by Edu Carvalho from Pexels

Nikdy neviete, kedy sa vám môžu zísť.

Každý z nás sa občas ocitne v situácii, kedy by dal čokoľvek za to, aby sa mohol stať jej “pánom”, a aby dopadla podľa našich predstáv. Niekedy to síce nie je jednoduché, no keď sa vám to stane nabudúce, spomeňte si na týchto 10 psychologických trikov.

Článok pokračuje pod videom ↓

Priniesol ich portál Brightside a ľudia vám budú vďaka nim doslova zobať z ruky. 

#1 Kopírujte reč tela. Ak si chcete získať niekoho dôveru, kopírujte jeho reč tela a pokúste sa ju napodobniť. Mnoho výskumov dokázalo, že to skutočne funguje. 

#2 Pri gestikulácii ukazujte svoje dlane. Tento trik pozná málokto, no ak to budete robiť, vzbudíte tým dôveryhodnosť. 

#3 Dbajte na svoj postoj. Ruky vbok, hlava hore, vzpriamená chrbtica a úsmev – toto vám dodá sebavedomie, o akom by sa vám ani nesnívalo. 

#4 Dávajte komplimenty. Pochváľte niekoho, že je milý, inteligentný, alebo že dobre vyzerá. Je to trik, ktorý funguje vždy na 100 %. 

#5 Keď ste nervózni, prežúvajte žuvačku. Pomôže vám to upokojiť sa. 

Photo by Edu Carvalho from Pexels

#6 Nebojte sa pýtať aj na “osobnejšie” otázky, ako napríklad obľúbené jedlo či obľúbená krajina. Takisto to vzbudzuje dôveru 

#7 Ak chcete, aby si vás niekto zapamätal, vyberte na vaše stretnutie nejaké nezvyčajné miesto – napríklad prechádzku na mieste, ktoré nepozná, či nejakú netradičnú kaviareň. 

#8 Keď chcete, aby vám niekto venoval plnú pozornosť, oblečte si niečo červenej farby. Môžete mať istotu, že takto sa bude sústrediť len na vás. 

#9 Ak cítite, že ste si s niekým “sadli”, nebojte sa ho počas rozhovoru jemne chytiť za rameno. 

#10 Prvý dojem je síce dôležitý, no ešte dôležitejší je ten posledný. Zamerajte sa preto na to, ako sa s danou osobou rozlúčite. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov