Foto: Photo on Unsplash by Alexandra Kirr

Možno vám často hovoria, že ste samoľúbi či namyslení.

Mnoho ľudí ešte ani dnes poriadne netuší, čo je to sebaláska, a preto si ju často zamieňajú za niečo iné. Sebaláska však vôbec neznamená namyslenosť či prehnané sebavedomie – je to jednoducho schopnosť vážiť si seba samého.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál I Heart Intelligence skvele popísal 4 veci, pri ktorých ľudia nedokážu pochopiť, že ich robíte preto, pretože poznáte svoju vlastnú hodnotu. 

#1 Kladiete seba na prvé miesto

Máte vo svojom živote viacero ľudí, na ktorých vám záleží, avšak dnes už viete, že na to, aby ste boli šťastní, a aby ste radosť mohli aj rozdávať, najprv musíte hľadieť na seba, na svoje potreby a na svoje záujmy. Ľuďom stále radi pomôžete, avšak “nie” už hovoríte oveľa častejšie. 

#2 Neporovnávate sa s druhými

Žijete svoj vlastný život, na ktorý nemajú ľudia “zvonka” žiaden dosah. Niekedy ste sa s nimi možno porovnávali a chceli ste byť vo všetkom najlepší, no dnes už viete, že to jediné, na čom záleží je to, aby ste so sebou boli spokojní vy sami. 

Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

#3 Správate sa k sebe oveľa lepšie

Viete, že telo a myseľ sú ako dve prepojené nádoby a staráte sa ako o jedno, tak i o druhé. Uvedomili ste si totiž, aké dôležité je byť spokojný so svojím fyzickým výzorom – len vtedy sme uvoľnení aj psychicky. Platí to, samozrejme, aj naopak – keď nie sme v poriadku psychicky, prejavuje sa to aj na našom výzore. 

#4 Sústredíte sa už len na to, čo je pre vás dôležité

Snažíte čo sa najmenej riešiť “drámy” iných ľudí a ak je to možné, vyslovene sa im vyhýbate. Svoju energiu radšej venujete veciam, ktoré vás posúvajú vpred, a ktoré vás napĺňajú pocitom šťastia a užitočnosti. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov