Patríte k nim aj vy?

Ak má človek príležitosť, svoje zamestnanie si vyberá podľa toho, čo mu robí najväčšiu radosť a podľa toho, čo vie robiť najlepšie. Ľudia v rovnakom obore sú si potom v niektorých veciach dosť podobní, čo je prirodzené. Tušíte však, v ktorej oblasti nájdete tých najinteligentnejších? 

Článok pokračuje pod videom ↓

A teraz by mali zbystriť pozornosť všetci ľudia, ktorých živí písanie. Spisovatelia, žurnalisti, copywriteri, redakotri a mnohí íní – ste to práve vy. 

Prečo sú to práve “majstri slova”?

pexels.com

Sú lepší pri spracovávaní a triedení informácií

Človek pracujúci v tejto oblasti potrebuje naozaj veľa zručností na to, aby napísal presne to, čo chce vyjadriť. Práve preto si najprv nevyhnutne potrebuje usporiadať svoje myšlienky, pocity a nápady. Presne toto nepretržité spracovávanie informácií umožňuje ľuďom pracujúcim v tejto profesii udržať si pružnú myseľ aj v tých najkritickejších situáciách.

Písanie im umožňuje lepšie sa vyrovnať s negatívnymi situáciami

V jednej zaujímavej štúdii sa výskumníci rozhodli preskúmať, aký vplyv má písanie na našu psychiku a na to, ako rýchle sa dokážeme vyrovnať s nejakou negatívnou situáciou. Výskumnou skupinou boli nezamestnaní ľudia s ukončeným vysokoškolským vzdelaním. Tí boli rozdelení na 2 skupiny. Jedna mala o svojich negatívnych pocitoch a frustrácii písať, druhá nie.

Ako ukázali výsledky, zo skupiny, ktorá sa zo svojich pocitov “vypísala”, si do 8 mesiacov našlo prácu 53% ľudí. Zo skupiny, ktorá svoja pocity písaním neventilovala, to bolo do 8 mesiacov len 24% ľudí. Môžeme teda skonštatovať, že písanie umožňuje človeku premýšľať o svojich aktuálnych problémoch racionálnejším a organizovanejším spôsobom.

pexels.com

Sú nútení neustále hľadať nové informácie

Nech už píšu o čomkoľvek, bez predošlej prípravy to pôjde len ťažko. Preto sú neustále nútení hľadať nové a nové informácie, a to z tých najrôznejších oblastí. Celý život sa teda učia niečo nové.

Majú vysokú emočnú inteligenciu

Ľudia pracujúci v tejto oblasti nedosahujú vysoké hodnoty len pri IQ, ale rovnako aj EQ – teda emočnej inteligencii. Práve písanie im totiž dáva možnosť vnímať a spracovávať nielen svoje vlastné emócie, ale aj emócie, o ktorých píšu. Ľudia, ktorí veľa píšu sa tiež vyznačujú tým, že majú veľmi vysokú mieru sebahodnotenia. A to predsa v dnešnom svete nikdy nie je na škodu.

Pozri aj: Odborníci tvrdia, že máme až 9 typov inteligencie. V ktorej vynikáte vy?

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov