Autor fotky: Andrea Piacquadio na Pexels

Homeoffice už využíva každý, kto môže.

Homeoffice má obrovské množstvo výhod, no pre ľudí, ktorí naň neboli zvyknutí, môže byť stále jednou veľkou neznámou. Ak ho však momentálne využívate aj vy, máme pre vás niekoľko skvelých tipov, ako z neho vyťažiť maximum.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tie najlepšie tipy z diskusného portálu Reddit vybral portál Thought Catalog. 

#1 Pozitívna rutina

“Začnite deň tak, ako by ste normálne išli do práce. Dajte si sprchu, oblečte sa, naraňajkujte, vypite si kávu. Zabehnutý rituál vám pomôže udržať sa v pracovnom móde.”

#2 Normálne sa oblečte

“Každý deň sa normálne oblečte – akoby ste išli do práce. Možno vám to spočiatku príde čudné a vyžaduje si to dávku disciplíny, ale uvidíte, ako vám to pomôže.”

#3 Zabudnite na pyžamo

“Určite pri práci neseďte v pyžame. Nie je to dobré ani pre vaše mentálne zdravie.”

#4 Pekne sa upravte

“Hlavne sa neopúšťajme. Ja sa každé ráno pekne upravím – nalíčim sa, upravím si vlasy. Správam sa tak, ako by mohol každú chvíľu niekto prísť, a ja chcem vyzerať reprezentatívne. Keď by som to nerobila, cítila by som sa lenivo.”

#5 Komunikujte so svojím zamestnávateľom

“Nemusíte s ním hovoriť každý deň, no na konci týždňa mu aspoň pošlite prehľad toho, čo všetko ste spravili.”

Autor fotky: Andrea Piacquadio na Pexels

#6 Odsledujte si, kedy ste najproduktívnejší

“Každému sa pracuje najlepšie inokedy. Musíte si to odsledovať. Pre mňa osobne sú to rána. Preto sa snažím tie najnáročnejšie úlohy spracovať ráno a ostatné si nechám na poobedie.”

#7 Minimalizujte rozptýlenia

“Je to cool zistiť, aké skvelé je hrať sa svojím psom počas pracovnej doby, no verte mi – len vás to rozptyľuje. Je to náročné, no eliminujte všetky rozptýlenia. Čím ich bude menej, tým skôr svoju prácu dokončíte.”

#8 Zachovajte si rovnaké pracovné hodiny

“Posnažte sa pracovať v rovnakých hodinách, ako keby ste riadne sedeli v kancelárii.”

#9 Vyčleňte si svoj pracovný priestor

“Máte nejaký svoj pracovný kútik? Hlavne si ho oddeľte od zvyšku svojho bytu a netrávte tu žiaden čas mimo pracovných hodín. Tento priestor sa vám totiž bude asociovať s prácou, nie je preto vhodné pracovať napr. z gauču alebo z postele.”

#10 Užívajte si to naplno

“Využite všetky výhody práce z tomu. Užite si, že kedykoľvek môžete vstať a dopriať si malú rozcvičku, že si môžete dopriať čerstvý obed, že vás nerušia kolegovia, a že ráno sa nemusíte nikam ponáhľať, a môžete si o niečo dlhšie pospať.”

reddit, thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov