Každý vzťah si občas prejde krízou. Naozaj každý. Ak tomu neveríte, je načase dať si dole ružové okuliare.

Viete, prečo sa takmer všetky rozprávky končia svadbou? Pretože po nej začína skutočný život. Vedľa vás sa nachádza milovaný človek, s ktorým plánujete zostarnúť. Avšak na povrch sa čoraz viac budú drať jeho zlozvyky a okolo vás sa začne kopiť množstvo otravných problémov, ktoré dokáže prekonať len skutočne silný pár. Dnes vám prinášame zopár tipov, ktoré vám uľahčia ťažké obdobie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Určite sa oplatí nimi inšpirovať.

#1 Narodenie dieťaťa je finančnou záťažou pre rozpočet

Photo by Shelby Miller on Unsplash

A s tým počíta len málokto. Neraz sa páry rozídu kvôli nedostatku financií, kvôli ktorým sú neustále pod stresom. Preto skúste narodenie potomka plánovať a ešte pred jeho narodením si pripravte aspoň akú-takú finančnú rezervu. A po jeho narodení nekupujte všetky zbytočnosti, ktoré vidíte v reklame.

#2 Keď na scénu nastupuje svokra

Svokra. Dospelá žena, so svojimi muchami, ktorú dostanete ako bonus ku svadbe. Vychádzať si s ňou môže byť niekedy náročné. Ak si chcete udržať čo najlepšie vzťahy, skúste sa čo najskôr osamostatniť. Spoločné bývanie dokáže narobiť viac škody, než úžitku.

#3 Finančná negramotnosť

rawpixel.com

S peniazmi sa musíte naučiť narábať. Je to niečo, čo sa bohužiaľ neučíme v škole, na čo mnohí doplatia. Ak jeden nezmyselne vyhadzuje peniaze, zatiaľčo druhý obracia každý cent, konflikt nenechá na seba dlho čakať. Stav financií a najmä výdaje by ste si však mali otvorene prediskutovať. Inak sa nepohnete z miesta.

#4 Zlozvyky

Po čase nám partnerove zlozvyky začnú liezť poriadne na nervy. No nebojte sa, väčšinu je to vzájomné. Čo sa však dá robiť s tým, keď neviete vystáť, že partner trávi takmer všetok svoj čas na gauči? Neostáva vám nič iné, než to prijať. Aj vďaka zlozvykom je váš partner jedinečnou osobou. A ak ho milujete, budete ho milovať aj so súborom všetkých jeho nedostatkov.

#5 Nuda

Photo by Kyle Broad on Unsplash

Nie každý deň je nedeľa. A nie vždy sa vám bude chcieť vymýšľať nový program. Raz za čas je to fajn, no nemusí sa z toho stať každodenná záležitosť. Aby sa však úplne nevytratila z vášho vzťahu iskra, je dobré si naplánovať nejaké udalosti, na ktoré sa budete obaja tešiť. Aspoň raz za čas si môžete vyjsť spolu na kávu či do kina.

#6 Domáce práce

Neraz sa v manželstve jeden z partnerov nedobrovoľne mení na domáci spotrebič. Po návrate z práce upratuje, žehlí či varí večeru. V drvivej väčšine vzťahov je domácnosť na pleciach ženy. Avšak aj tu treba stanoviť hranice. Len tak sa dočkáte zmeny. Čo najskôr si rozdeľte domáce práce a potom na tom trvajte. Partnerovi tak určite dôjde, že domácnosť je záležitosťou obidvoch.

#7 Hádky kvôli maličkostiam

Photo by Yuris Alhumaydy on Unsplash

Váš partner všade za sebou necháva ponožky či opäť zabudol vyvesiť bielizeň? Vtedy sa napätie dá krájať nožom, však? V prvom rade zhlboka dýchajte. Sú to len maličkosti, kvôli ktorým sa naozaj nezrúti svet. Skúste prijať a akceptovať partnera takého, aký je. Nikto z nás nie je dokonalý. Ani my sami. Máte však pri sebe človeka, ktorý určite stojí za to, aby ste ho milovali.

#8 Priberanie na váhe

Žiaľ, aj toto je problémom mnohých zosobášených párov. Jeden z dvojice často nadobudne presvedčenie, že ďalej sa o seba nemusí starať, pretože získal „istotu“ partnera. Túto chybu však určite nikdy nespravte a naďalej sa o seba starajte – dbajte o svoj vzhľad, cvičte, jedzte zdravo. Skvele predsa musíme chcieť vyzerať kvôli sebe, nie kvôli partnerovi.

Pozri aj: Toto je podľa expertov 5 najhorších vzťahových rád, aké ste kedy počuli. Narobia viac škody, než úžitku

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov