Neverte všetkému, čo počujete. Niektoré "zaručené rady" môžu mať totižto na váš vzťah presne opačný účinok.

O vzťah sa treba starať. To je zrejmé. Nestačí sa len jeden druhému pozerať do očí a čakať, že to bude fungovať aj bez našej snahy. Keď nastane problém, vtedy je vzácna každá rada. No nie je rada ako rada. Týchto 5 by ste podľa vzťahových expertov  určite nemali počúvať. Inak váš vzťah nebude mať dlhé trvanie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Už len keď sa nad nimi trošku hlbšie zamyslíte, raz-dva prídete na to, že riadiť sa nimi je číry nezmysel.

#1 Musíte sa milovať každý deň

Photo by henri meilhac on Unsplash

Dobre. Toto sa dá zniesť. Ale len prvé týždne, maximálne mesiace. Potom treba počítať s tým, že niekedy na to jednoducho nebudete mať chuť. Príde únava, hlavou budete niekde inde. A sex bude to posledné, čo vám príde na um. Ak sa nebudete milovať každý deň, je to v poriadku. Do tejto fázy sa skôr či neskôr dostane takmer každý pár.

#2 Muži a ženy sú z inej planéty

Photo by Parker Whitson on Unsplash

Je pravda, že na mnohé veci reagujeme odlišne. Ženy sú skôr emotívnejšie, muži racionálnejší, no v mnohých pároch to môže byť úplne naopak. Avšak podľa odborníkov, zvaľovať všetky nedorozumenia na príslušnosť k pohlaviu nemusí byť práve ten najlepší nápad. Dôležité je hľadať spoločnú cestu, nie mávnuť rukou nad tým, že „On/a to nepochopí, pretože je žena/muž.“

#3 Musíte sa na 100% sústrediť na svojho partnera

Photo by Concha Rodrigo on Unsplash

Aj vás pri tej predstave zamrazilo? Viete si predstaviť, že by ste sa sami stali stredobodom života niekoho druhého? Žiadna sloboda a človek by sa cítil ako pod mikroskopom. Desivé, však? Je dobré sa sústrediť na partnera a rozprávať sa s ním s otvoreným srdcom, no určite by nemal ťahať všetku vašu pozornosť. Čoskoro by vás to oboch znechutilo a vyčerpalo. Nezabúdajte na svoj vlastný život, svoje záujmy a nechajte i partnerovi dostatok priestoru na vlastnú sebarealizáciu.

#4 Každé rande musí byť naplnené vášňou a romantikou

Photo by Jay Wennington on Unsplash

Môžete si zájsť na romantické rande do drahej reštaurácie, kde sa vám zatočí hlava nielen z partnerových očí, ale aj z cien predjedla na jedálnom lístku. Určite si ho užijete. No rovnako kvalitne si dokážete užiť vzájomnú prítomnosť, ktorá môže mať tisíc podôb. Váľanie sa na gauči? Piknik v prírode? Objavovanie nových miest? To je jedno. Každá situácia či miesto, kde sa nachádzate, vám pomôže spoznať partnerove kvality. Ono je to jednoduché, byť milým a dobrým, keď sa stretávate len na kávičke. Avšak len skutočný život vám ukáže skutočný charakter vášej polovičky.

#5 Každá hádka je znamením toho, že vo vzťahu nie je všetko v poriadku

Photo by Louis Blythe on Unsplash

A potom sa rozchádzajú páry, od ktorých to nikto nečakal. Roky sa navzájom zamilovane pozerali do očí, nehádali sa a potom zrazu koniec. Hádky nie sú príjemné, no dokážu poriadne prečistiť vzduch. Vyjasníte si veci a učíte sa nezametať problémy pod koberec. Hádať sa však treba vedieť konštruktívnym spôsobom. Len vtedy sa posuniete vpred.

Pozri aj: 10+ signálov, že nie ste jeho/jej prioritou, ale iba jednou z možností

psychologytoday
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov