Kto nežiarli, ten nemiluje? Práve naopak. Skutočná láska nemá so žiarlivosťou nič spoločné.

Žiarlivosť je emócia, ktorá vie dokonale otráviť každý vzťah. Vychádza zo strachu, pričom v človeku zabíja skutočnú lásku. Žiarlivec chce mať úplne pod kontrolou svojho partnera, pričom mu vôbec nedovolí dýchať. A ten sa bojí urobiť čokoľvek, aby partnerovi nedal čo i len najmenší dôvod na žiarlivosť. Tak to však nefunguje. Kto žiarli, ten si vždy dôvod nájde. A nakoniec na to doplatia obaja. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Dnes sa pozrieme na 10 znakov žiarlivého muža, pred ktorým by sa mala mať na pozore každá žena. Pretože žiarlivosť je niečo, čoho sa človek zbavuje len veľmi ťažko. A najmä, v prvom rade to musí naozaj chcieť. A to býva zriedkavé.

#1 Keď ste s priateľkami, nenapíše ani nezavolá

Photo by Bewakoof.com Official on Unsplash

A to nie preto, že by chcel, aby ste si to užili. Odmlčí sa, pretože vás chce potrestať. Nechápe, ako sa môžete stretávať s niekým iným a nesedieť pri ňom na zadku. Výsledkom je jeho protestné ticho, ktoré nemá so skutočnou láskou nič spoločné.

#2 Žiarlivosť si neprizná

Ani keď vám urobí scénu na verejnosti, keď sa náhodou stretnete so svojím bývalým spolužiakom. Žiarlivec sa v niečom podobá alkoholikovi. Ani jeden, ani druhý si neprizná, že má skutočný problém.

#3 Nechce vás nikam zobrať

Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash

A pre istotu sa za to aj ospravedlní. Avšak neprežil by, keby si vás v spoločnosti obzerali iní muži. Preto voľný čas najčastejšie trávite doma. Tam vás má pekne „pod palcom“. Vie, že tam mu nehrozí žiadna konkurencia.

#4 Očakáva, že sa budete cítiť obaja rovnako

Zmyslom dobrého partnerského vzťahu nie je splynúť v jeden celok, ale zachovať si vnútornú individualitu. Žiarlivý muž má však na to iný názor. Cíti sa pod psa, pretože prehral jeho obľúbený futbalový tím? Očakáva, že i vy sa budete cítiť rovnako zle. Ak nie, tak sa určite urazí.

#5 Vyhýba sa intimite

Photo by Samantha Gades on Unsplash

I keď to znie paradoxne. Váš vzťah sa dostal do nudnej fázy, kedy sa v sexe držíte stále toho istého scenáru. Muž sa však podvedome začne sexu vyhýbať. Bojí sa hodnotenia a toho, že by niekto mohol byť nedajbože lepší ako on.

#6 Vadí mu vaša dobrá nálada

Tešíte sa z niečoho alebo máte jednoducho dobrý deň? Nebojte sa, pri žiarlivcovi vám to nebude trvať dlho. Raz-dva sa postará o to, aby ste nemali dobrú náladu. Áno, dokáže žiarliť i na to.

#7 Vytrvalo odmieta všetky vaše pokusy zmeniť situáciu k lepšiemu

Photo by Ryan Holloway on Unsplash

Nechce nič zlepšiť. Všetko mu vyhovuje tak, ako to je, i keď niekde podvedome možno tuší, že takýto vzťah nie je v poriadku. Chcete sa ísť prejsť či navštíviť vašich rodičov? Môžete dať krk za to, že určite bude proti. O terapii nemôže byť ani reč. Vyhľadať odbornú pomoc by bral ako osobné zlyhanie.

#8 Chce, aby ste žiarlili

Preto vytrvalo komunikuje s rôznymi typmi žien na Facebooku či Instagrame. Chce vás tým potrestať. A to aj v prípade, že ste sa nevinne usmiali na vodiča autobusu.

#9 Urazene odchádza

Photo by Andrew Neel on Unsplash

Ak ste náhodou stretli starého známeho, môžete sa pripraviť na dva scenáre. V tom lepšom prípade len urazene odíde. V tom druhom vám urobí scénu, na ktorú nezabudnete do konca života.

#10 Vŕta sa vo vašej minulosti

Zaujímajú ho všetky detaily vášho bývalého vzťahu. Chce vedieť aj o podrobnostiach, ktoré by sa ho naozaj nemali týkať. Vypytuje sa naňho nielen vás, ale i vašich známych či rodičov. Nebude sa pri tom cítiť trápne. Tak sa budete cítiť len a len vy.

Pozri aj: Žiarlite? Týchto 7 rád vám pomôže žiarlivosť prekonať

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov