Foto: Photo by Elina Sazonova from Pexels

Každá myseľ je jedinečná, no vo všeobecnosti ich môžeme rozdeliť na 3 typy.

Každý z nás je dobrý v niečom inom. Niektorí vynikajú kreativitou, iní analytickými schopnosťami, ďalší zas svojou neobvyklou empatiou. Aj na základe týchto vecí dokážeme ľudskú myseľ vo všeobecnosti rozdeliť na 3 typy.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ktorý z nich najviac vystihuje tú vašu? Popísal ich portál The Minds Journal. 

#1 Fluidná myseľ

Charakteristickým znakom ľudí s fluidnou mysľou je vysoká prispôsobivosť. Ich slabinou je však to, že zvyčajne sú dosť nesamostatní a potrebujú niekoho, kto ich bude “viesť”, a kto bude v ich živote určovať smer. Vôbec nie sú iniciatívni a majú veľmi veľké problémy s rozhodovaním sa. Vo všeobecnosti sú to však veľmi uvoľnení ľudia, ktorí nedbajú na dokonalosť, ale skôr na uvoľnenú a pohodovú atmosféru. Sú veľmi spontánni a nedržia sa nejakých presných plánov – radšej si užívajú každý jeden deň. 

Photo by Elina Sazonova from Pexels

#2 Rigidná myseľ 

Pre ľudí s rigidnou mysľou je typické to, že akékoľvek zmeny prijímajú len veľmi ťažko. Sú úplným opakom ľudí s fluidnou mysľou – neustále musia mať pocit, že majú všetko pod kontrolou, a že majú všetko naplánované. Sú však vynikajúcimi lídrami a vynikajú v pracovných pozíciách, kde je nevyhnutné dodržiavanie disciplíny a prísnych pravidiel. Vo všeobecnosti ale ide o ľudí, ktorí si až tak nedokážu užívať všedné radosti života, neradi vystupujú zo svojej komfortnej zóny a chýba im aj kreativita. Často sú preto považovaní za nudných spoločníkov. 

#3 Flexibilná myseľ 

Ľudia s flexibilnou mysľou disponujú akýmsi “mixom” fluidnej a rigidnej mysle. Sú kreatívni, šikovní, neboja sa čeliť novým úlohám, no zároveň nedovolia, aby ich niekto využíval, alebo aby si z nich niekto robil “rohožku”. Títo ľudia sú veľmi flexibilní a vždy sú otvorení prediskutovať akékoľvek nové návrhy, nápady či názory. Zmýšľajú pozitívne a sú veľmi priateľskí, čo z nich robí aj v spoločnosti veľmi obľúbených ľudí. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov