Photo by Vlada Karpovich from Pexels

V dnešnej dobe to dokáže len málokto.

Určite ste už počuli o viacerých vlastnostiach, ktorými disponujú inteligentní ľudia. Autorom tejto zaujímavej štúdie, ktorú publikoval portál Spring, sa ale podarilo prísť na ďalšie, veľmi zaujímavé zistenie. Dokázali, že každý inteligentný človek dokáže spraviť túto vec.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dokážete si priznať, že ste sa mýlili? Ak áno, máme pre vás dobrú správu. Vaša inteligencia je zrejme vyššia, ako inteligencia väčšiny ľudí.

Vedcom sa totiž podarilo dokázať, že ľudia, ktorí disponujú pokorou a dokážu si priznať svoje omyly, prejavujú väčšiu integritu, majú tendenciu držať sa svojich zásad a sú schopní lepšie pracovať s informáciami.

Photo by olia danilevich from Pexels

Hlavný autor štúdie, profesor Mark Leary, upozorňuje na to, že množstvo ľudí je dnes “intelektuálne arogantných”. Ako sa vyjadril: “Vo všetkých medziľudských vzťahoch vedieme spory s našimi priateľmi, partnermi či kolegami, a to často kvôli úplne triviálnym veciam. Sme presvedčení, že jediný správny pohľad na svet je ten náš a ich je nesprávny.”

Profesor ale dodáva aj to, že “keby boli všetci trochu intelektuálne pokornejší, všetci by sme sa mali lepšie a boli by sme zo seba menej frustrovaní.”

Vedci hovoria o tom, že dokázať si priznať chybu je nielen dôkazom vašej inteligencie, ale pomôže vám to aj pri budovaní biznisu, kde je táto vlastnosť priam nevyhnutnosťou. Pri podnikaní je totiž dôležité dokázať sa na problém pozrieť z viacerých perspektív a nemyslieť si, že jediný správny pohľad je ten náš. 

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov