Foto: Photo by Valeria Ushakova from Pexels

Je toho na vás v poslednom čase priveľa?

Pre mnohých ľudí nie je nič nezvyčajné, že keď sú vyčerpaní, snažia sa pridať ešte viac, aby únava zmizla. Je to tak však v poriadku? Naše telo nám totiž niekedy samo naznačuje, že je čas aspoň na chvíľu vypnúť, a dopriať si hoci len krátky oddych. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Thought Catalog popísal 6 signálov, ktoré by ste nemali prehliadať. Kedy by ste si teda mali dopriať pauzu úplne od všetkého? 

#1 Necítite sa dobre 

Či už fyzicky alebo psychicky, jednoducho cítite, že niečo nie je v poriadku. Tento pocit sa veľakrát snažíme zahnať prácou alebo tým, že si naplánujeme množstvo aktivít, veľakrát je to však paradoxne to najhoršie, čo môžeme urobiť. 

#2 Celý váš svet sa točí okolo práce

Samozrejme, práca je dôležitá – veď nás predsa živí. Určite však nie je správne, ak sa okolo nej točí celý váš svet. Je to vyčerpávajúce a demotivujúce, “na staré kolená” predsa nechcete spomínať na prácu, ale na zážitky. 

#3 Vaše nálady sa menia ako aprílové počasie

Únava z nás dokáže spraviť úplne iných ľudí. Ak na sebe pozorujete pričasté zmeny nálad, na ktoré ste u seba neboli zvyknutí, dôvodom môže byť aj priveľké vyčerpanie. Aspoň na chvíľu vypnite a uvidíte, že sa vráti aj vaša radosť zo života. 

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

#4 Bez kofeínu nedokážete existovať

Káva či energetické nápoje sú vašou závislosťou a plne si to priznávate. Denne ich vypijete hneď niekoľko a ich počet sa za posledné obdobie rapídne zvýšil. Snažíte sa nimi zahnať aj svoj spánkový deficit, no cítite sa čoraz horšie. 

#5 Čím menej toho spravíte, tým horšie sa cítite

Považujete sa za “dobrého človeka” len vtedy, keď si na konci dňa môžete povedať, že ste zvládli to množstvo pracovných úloh, ktoré ste si ráno stanovili. Ak sa vám to nepodarí, máte výčitky svedomia. Podvedome však cítite, že život si už neužívate tak, ako predtým. 

#6 Cítite sa mizerne, no nikomu o tom nehovoríte

Samých seba sa snažíte presvedčiť o tom, že život, ktorý žijete, je vlastne úplne v poriadku. V hĺbke svojej duše však veľmi dobre viete, že to tak nie je. Navonok síce predstierate spokojnosť a šťastie so svojím “vybookovaným” životom, skutočnosť je však iná…

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov