Foto: Photo by Spencer Selover from Pexels

Majte sa pri nich na pozore.

O ghostingu ste už určite počuli. Ide o “zaujímavý” novodobý fenomén, v rámci ktorého istí jedinci ukončujú na prvý pohľad šťastné a fungujúce vzťahy zvláštnym spôsobom – jednoducho utečú bez jediného slova či bez vysvetlenia, a doslova sa po nich zľahne zem. Pri akých ľuďoch si na to dať najväčší pozor?

Článok pokračuje pod videom ↓

3 znamenia, ktoré sú v tomto najnebezpečnejšie, popísal portál Thought Catalog. 

#1 Strelec

Strelec je v tomto nebezpečný preto, že pri ňom ani len nebudete mať potuchy o tom, že sa na niečo takéto chystá. Jeden deň bude jednoducho všetko v najväčšom poriadku – budete spolu šťastní, veselí a zaľúbení, a budete si myslieť, ako neskutočne dobre všetko ide. Strelec sa však na druhé ráno môže pokojne prebudiť s myšlienkou, že chce na niekoľko rokov vycestovať na opačnú stranu zemegule, a úplne zabudne, že s vami mal ísť večer na rande… alebo zabudne, že vôbec existujete. 

Photo by Raphael Brasileiro from Pexels

#2 Blíženci

Blíženec je v tomto takisto veľmi nebezpečný. Ide totiž o ľudí, ktorí si myslia, že keď povedia jednej veci áno, druhej musia povedať nie. Nedokážu si napríklad predstaviť skĺbenie pracovného a ľúbostného života, preto si zvyčajne vyberajú len jednu oblasť. Nedokážu jednoducho robiť kompromisy. Takisto žijú len pre prítomný okamih, a preto sa vám bude zdať, že keď ste spolu, všetko je v najväčšom poriadku. Akonáhle však za Blížencom zatvoríte dvere, možno ešte vo výťahu si zmyslí, že je načase všetko ukončiť – a vy o ňom už nikdy nebudete počuť. 

#3 Vodnár

Expertom na ghosting je aj Vodnár. Problémom je, že ide o veľmi nezávislých a emocionálne rezervovaných ľudí. Skôr či neskôr preto začnete mať pocit, že vo vzťahu sa snažíte len vy, a posnažíte sa trocha “pritlačiť” – v domnení, že Vodnár sa začne snažiť viac. To je však chyba. Toto je totiž presne ten moment, kedy sa Vodnár zo vzťahu rozhodne odísť bez jediného slova, a už nikdy sa nevráti. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov