Foto: Image by Vitabello from Pixabay

Niekedy to jednoducho nemá cenu.

Väčšina ľudí si myslí, že všetci psychopati sú zavretí v psychiatrických liečebniach alebo vo väzení. To však ani zďaleka nie je pravda, nakoľko väčšina z nich sa pohybuje vonku, medzi nami. Ako uvádzajú viaceré štatistiky, nebezpeční psychopati tvoria približne len 1 % populácie, ostatní sú “nenápadnými” a vo väčšine prípadov veľmi úspešnými jedincami. A ako spoznáte, že sa hádate s jedným z nich?

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál I Heart Intelligence spísal 7 znamení, ako to veľmi rýchlo zistíte. V takomto prípade je najvhodnejšie hádku čo najskôr ukončiť, pretože naozaj nemá cenu a vôbec nič ňou nedocielite. 

#1 Sú nečestní a neúprimní

Relatívne často sa vám môžu za svoje činy ospravedlňovať, no ich slová sa takmer nikdy nezhodujú s ich skutkami. Zapletú vás do spleti svojich klamstiev a obmotajú si vás okolo prsta, a to až tak, že vďaka ich manipulácii môžete pociťovať vďačnosť už za ich priemerné zaobchádzanie. 

#2 Ich tón hlasu je veľmi pokojný

Keď sa s takýmto človekom budete hádať, hoci aj na niečom veľmi vážnom, on bude úplne pokojný. Tým bude však vás vytáčať do nepríčetnosti, na čo vás aj upozorní – povie vám napríklad, že reagujete prehnane, alebo že ho pred inými svojím zvýšeným hlasom zahanbujete. 

#3 Nikdy si neprizná chybu

Viackrát môže povedať “prepáč” alebo “mrzí ma to”, no žiaden psychopat si v skutočnosti nikdy neprizná, že niečo by bola jeho chyba. Neustále bude okolo seba budovať ilúziu nevinnosti. 

Image by Pexels from Pixabay

#4 Sú dokonalí manipulátori

Psychopat si je veľmi dobre vedomý svojich vlastností, no nikdy ich neprizná. Namiesto toho vás bude presviedčať, že psychopatom ste vy, a spraví všetko pre to, aby ste sa tak aj správali. Následne bude každému rozprávať o vašich neprimeraných reakciách. 

#5 Majú viac ako jednu osobnosť

Niekedy naozaj nebudete vedieť, s kým sa rozprávate alebo hádate. Takíto ľudia sú schopní kompletne zmeniť svoju náladu či celú svoju osobnosť v priebehu niekoľkých sekúnd, čím vás dokážu dokonale zmiasť. 

#6 Neustále zo seba robia obete

Ich život je plný príbehov o tom, ako im každý ubližoval – rodina, zamestnávateľ, kolegovia, ex, priatelia… A teraz ste to vy, čo vám, samozrejme, pri každej jednej hádke pripomenú. 

#7 Nemajú žiadnu empatiu

Dokážu povedať veci, ktoré vás naozaj zrania, a ktoré si budete pravdepodobne pamätať celý život. Vôbec nehľadia na to, aké sú ich poznámky či slová bolestivé, práve naopak – radi ich využijú na to, aby vás nimi zložili na kolená a následne vás budú presviedčať o tom, že nič také hrozné nepovedali. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov