Foto: Photo by Joshua Reddekopp on Unsplash

Táto veta zrejme nikdy nepoteší.

Vzťahy sa často končia vetou “Potrebujem pauzu”. Veľakrát to znamená definitívny koniec, niekedy to tak však byť nemusí. Faktom je aj to, že túto vetu používajú častejšie muži. Čo tým ale naozaj myslia?

Článok pokračuje pod videom ↓

To popísal portál Your Tango. 

#1 Chce sa usadiť, no dostal strach

Je možné, že tento muž by už vo svojom živote vážny vzťah privítal, avšak mentálne naň ešte nedozrel. Možno ste jeho najväčšou láskou, a možno ešte nikoho nemiloval tak ako vás – no paradoxne, práve toto ho mohlo vystrašiť. Vyplašili ho jeho vlastné pocity, a potrebuje nejakú dobu na to, aby sa s nimi vysporiadal, a aby emočne a mentálne dozrel. Keď sa mu to podarí, spraví všetko preto, aby si vás získal späť – a potom už bude len na vás, či mu dáte druhú šancu. 

Photo by Mariano Nocetti on Unsplash

#2 Nedokáže byť vo vzťahu

Potom sú tu ale aj muži, ktorí emočne a mentálne nedozrejú nikdy – a to bez ohľadu na to, či majú 15 alebo 50 rokov. Na vážny vzťah jednoducho nebudú pripravení nikdy. Takýto muž možno vie, že ste skvelá žena, no takisto jednoducho cíti, že sa nedokáže viazať. V každom prípade nemáte čo ľutovať, v takomto vzťahu by ste nikdy nezistili, čo je to pravá láska a pravé šťastie. “Potrebujem pauzu” je teda v takomto prípade len klišé fráza, ktorou sa vás potrebuje zbaviť. 

#3 Nechce vás zraniť 

A potom sú tu muži, ktorí jednoducho cítia, že by vám to spolu nefungovalo, no zároveň nemajú dosť odvahy na to, aby vám to povedali rovno do očí. Nechcú vás zraniť a tak si myslia, že povedať túto vetu je lepším riešením, ako povedať pravdu. Nemusia to myslieť zle, v skutočnosti naozaj veria tomu, že vás takouto lžou “ochránia”.

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov