Foto: pixabay.com

Každý z nás má občas náročné obdobie.

Ako takéto obdobia zvládnuť? Bude to znieť ako to najväčšie klišé, ale naozaj platí, že najdôležitejšia je jediná vec, a to nevzdať sa – aj keď je to niekedy poriadne ťažké. Keď nabudúce budete cítiť, že váha celého sveta je na vás priťažká, prečítajte si týchto 15 pripomienok.

Článok pokračuje pod videom ↓

Priniesol ich portál Thought Catalog. 

#1 Byť znepokojený nejakou zmenou je vždy lepšie, ako mať nudný život. 

#2 Zlyhanie má vždy väčšiu hodnotu ako ničnerobenie. 

#3 Je oveľa lepšie byť niekým, kto sa snaží a aj niečo robí, ako byť niekým, kto len ostatným hovorí, čo majú a nemajú robiť. 

#4 Keď sa o niečo snažíte a nedarí sa vám, nezúfajte. Keby to bolo jednoduché, mal by to každý. 

#5 Nie je to po prvý ani poslednýkrát, čo máte z niečo strach. Berte to ako výzvu naučiť sa bojovať aj s ním. 

#6 Ani tí najúspešnejší ľudia na svete neboli bez neistôt či pochybností. Neustále ale každému dávali najavo, že sa snažia – bez ohľadu na to, ako ťažké to bolo. Až kým nedosiahli, čo chceli. 

#7 Ľútosť z toho, že ste niečo nespravili je vždy horšia ako akékoľvek následky toho, že ste to aspoň skúsili. 

pixabay.com

#8 Ležať v posteli a skrývať sa v nej môže byť skvelé a upokojujúce, ale len na chvíľu. Nevyhýbajte sa ľuďom, ktorí vás majú radi. 

#9 Keď sa bojíte toho, čo si o vás iní myslia, povedzte si, že každý má priveľa svojich vlastných problémov na to, aby premýšľal ešte aj nad vami. 

#10 Robiť čokoľvek je vždy lepšie ako nerobiť nič a len sa sťažovať – aj keď si to vyžaduje vystúpenie z komfortnej zóny. 

#11 Neexistuje človek, ktorý by vás poznal lepšie ako sa poznáte vy sami. To je dôvod, pre ktorý by ste si nemali brať názory druhých k srdcu. 

#12 Nie každý deň bude dobrý, ale to je v poriadku, pretože k tvrdšej práci a lepším výkonom nás dobré dni nemotivujú. Sú to práve tie zlé. 

#13 Viete, čo oddeľuje úspešných ľudí od neúspešných? Tí úspešní sa nevzdajú v momente, kedy si myslia, že ich práca na nejakom vlastnom projekte je neocenená a ďalej nemá zmysel. 

#14 Znie to veľmi jednoducho, ale nezabúdajte na to, že tichý večer s dobrou knihou, šálkou čaju a poriadne dlhým spánkom dokáže zázraky.

#15 Veľakrát si to neuvedomujeme, ale mali by sme byť vďační za naše problémy. Problémami mnohých ľudí je totiž to, že nemajú čo jesť, nemajú kde bývať a každý jeden deň je pre nich bojom o život. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov