Chcete vedieť aj to, čo vám ľudia nepovedia? Sledujte, kam a ako sa pozerajú…

Vedeli ste, že oči sú viac, než len oknom do duše? Podľa odborníkov môžeme práve vďaka nim odhaliť aj tajomstvá, ktoré ľudia skrývajú hlboko vo svojej mysli. V tomto článku vám prezradíme, ako “čítať myšlienky” pri pohľade do očí druhého človeka.

Článok pokračuje pod videom ↓

Na úvod je však dôležité pripojiť jedno upozornenie. Ak je niekto ľavákom, pohyby očami doľava a doprava sú zvyčajne vymenené. Ak teda v článku čítate “pozerá sa vpravo hore”, u ľaváka platí “pozerá sa vľavo hore”.

Pozerá sa vľavo hore

Človek, ktorý svojimi očami “zablúdi” vľavo hore si vo svojej mysli práve vytvára nový vizuálny obraz. Tento pohyb preto môže byť indikátorom lži, nakoľko môže nasvedčovať, že človek si práve v mysli konštruuje nový príbeh.

Pozerá sa v pravo hore

Ak sa niekto pozerá stále hore, no v tomto prípade už doprava, snaží sa vybaviť si nejaký vizuálny obraz, ktorý však už niekedy v minulosti videl. Tento pohyb očí znamená, že človek hovorí pravdu, nakoľko sa snaží vybaviť si niečo, čo sa skutočne stalo.

Pozerá sa doľava

Ak oči človeka ostanú v rovine, teda sa práve nepozerá ani nahor ani nadol a hľadí len doľava, môže to znamenať dve veci. Buď dotyčný práve v hlave počuje nejaký zvuk, alebo klame.

foto: pexels.com

Pozerá sa doprava

Tento pohľad naznačuje, že človek sa práve snaží rozpamätať sa na nejaký zvuk. Pohľad rovno doprava je tiež dôkazom toho, že dotyčný vám neklame.

Pozerá sa dolu doľava

Ak oči človeka smerujú nadol a doľava, znamená to, že sa práve snaží zapamätať si nejakú vôňu, príchuť alebo nejaký konkrétny pocit. Ide teda o situácie, ktoré nie sú spojené s obrazom alebo so zvukom.

Pozerá sa dolu doprava

Ak sa niekto pozerá nadol a zároveň doprava, je to dôkazom toho, že práve so sebou vedie vnútorný dialóg a nad niečím intenzívne premýšľa.

Pozri aj: Vedci charakterizovali vlastnosti ľudí na základe farby očí. Sedia tieto popisy aj na vás?

scooplify
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov