Photo by Craig Adderley from Pexels

Nie každý vzťah stojí za záchranu.

Máte pocit, že váš vzťah je niečím, za čo bojujete už len vy? Faktom je, že väčšina vzťahov sa neskončí zo dňa na deň, ale postupne. Tento proces môže trvať celé týždne, mesiace, a dokonca aj roky. Ide o mučivé obdobie, kedy ešte síce vzťah plynie, niekde v podvedomí ale obaja cítite, že je už len otázkou času, kedy odbije jeho posledná hodina. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Zistíte to aj podľa týchto znakov, ktoré popísal portál Your Tango. 

#1 Chodíte spávať v odlišnom čase. Pre milujúce páry je totiž absolútne prirodzené, že tak intímnu vec, akou je zaspávanie, chcú zdieľať spolu — samozrejme v prípade, ak jeden z dvojice nepracuje napr. na nočné smeny. 

#2 Váš intímny život upadol a dalo by sa povedať, že už viac neexistuje. Ide totiž o niečo, čo do vzťahu absolútne prirodzene patrí. 

#3 Nemáte spoločné záľuby. Obaja pracujete na niečom úplne inom a líšia sa už aj vaše predstavy o trávení voľného času. 

#4 Vaša polovička trávi viac času na sociálnych sieťach. Nemusí to nevyhnutne znamenať, že si s niekým píše, ale nemáte z toho dobrý pocit. 

#5 Robíte si viac selfies. Je to úplne prirodzeným sprievodným znakom krachujúceho vzťahu. Ak sa vám totiž nedostáva dostatok pozornosti od vašej polovičky, jednoducho ju hľadáte inde. 

#6 Jeden z vás sa začal viac venovať spiritualite — sám. Je to cesta, ako nájsť pokoj na duši, už ju ale nechcete podniknúť s tým druhým. 

pixabay.com

#7 Vy alebo vaša polovička máte problémy v práci. Problémy, ktoré zažívame doma, totiž ovplyvňujú aj náš pracovný výkon — aj keď nechceme. Pozorujete preto, že krachujúci vzťah začína ohrozovať aj vašu prácu. 

#8 Niekto z vás pracuje oveľa viac ako predtým. Ak by to neboli problémy v práci, všímate si, že jeden z vás zrazu pracuje oveľa viac ako predtým. Práca je totiž skvelým spôsobom, ako aspoň na chvíľu nemyslieť na problémy. 

#9 Vaša polovička zmenila vzhľad. Nový účes, nový štýl obliekania či náhla snaha schudnúť. Aj to môže byť znakom toho, že sa už nesnaží zapáčiť vám, ale niekomu inému.

#10 Zrazu sa venuje veciam, akým sa nikdy predtým nevenoval/a. Ak u vašej polovičky došlo k náhlej zmene pracovného zamerania, záujmov alebo oboch, môže v tom byť niekto iný. 

#11 Vidíte, že mentálne je niekde inde. Fyzicky môže byť vaša polovička u vás doma, vidíte ale, že psychicky je stále niekde inde. 

#12 Už spolu netrávite kvalitný čas. Dovolenky, výlety či posedenia s priateľmi — toto všetko je už preč. 

#13 Rozhovory už nič neriešia. Skúšali ste sa o danej téme rozprávať, ale vždy ste dostali rovnakú odpoveď — že všetko je v poriadku. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov