Je to tá “pravá” láska?

Ak vo vzťahu funguje všetko tak, ako má, je prirodzené, že obaja partneri si želajú, aby spolu ostali naozaj navždy. Nie vždy to však musí vyjsť – aj keď sa budete snažiť akokoľvek. Ak ale je vo vašom vzťahu prítomných týchto 5 znamení, máme pre vás dobrú správu – so svojím partnerom ste si súdení. A v takom prípade sa oplatí “pretrpieť” aj tie menej prajné obdobia. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Môžete byť zraniteľní

“Čo sa stane, keď ľudia otvoria svoje srdcia? Stanú sa lepšími.” – Haruki Murakami

Jeden pred druhým sa nebojíte odhodiť “masku nedotknuteľnosti” a presne poznáte svoje slabé miesta. Jeden pred druhým sa na nič nemusíte hrať a kedykoľvek môžete dať najavo svoju zraniteľnosť. Pretože obaja viete, že láska prekvitá aj vďaka nej.

Nie ste žiarliví

“Neistí ľudia len tienia vášmu slnku, pretože žiarlia na vaše denné svetlo a sú unavení z večnej tmy a z nocí bez hviezd.” – Shannon L. Alder

Ak jeden z vás pracuje nadčas, ten druhý ho nebombarduje žiarlivostnými SMS-kami o tom novom kolegovi/novej kolegyni. Ak si muž vyjde na pivo s kamarátom alebo žena na kávu s priateľkou, ten druhý ho neupodozrieva z toho, že sa nachádza niekde inde. Viete, že do vzťahu dávate obaja 100% a preto viete, že si navzájom môžete plne dôverovať. Nechávate si čas, ktorý trávite každý osamote, no o to viac sa na seba potom tešíte.

pixabay.com

Rešpektujete jeden druhého

“V momente, kedy niekoho umiestnite na piedestál, sa na vás začne pozerať zhora.” – Teresa Mummert

Vzájomné uznanie si vyžaduje zrelosť, dôveru a rešpekt. Rešpektu sa nikdy nedočkáte od osoby, ktorá si o sebe myslí, že je prezidentom zemegule. Takýto človek nie je na zrelý vzťah vôbec vhodný.

Dokážete sa spolu smiať

“Nikto nemôže byť vaším slnkom, mesiacom či hviezdami, pokiaľ si nevytvoríte svoj vlastný svet.” – K.M.Docherty

Na čomkoľvek. Zmysel pre humor vášho partnera jednoducho považujete za niečo, čo vás dokáže rozosmiať či rozveseliť aj vtedy, keď vám je najhoršie. A to sa vo vzťahu nesmierne cení.

pixabay.com

Navzájom sa inšpirujete

“Stretnutie dvoch osôb je ako kontakt dvoch chemických látok. Ak nastane chemická reakcia, obe sa zmenia.” – Carl Jung

Vy ste inšpiráciou pre svojho partnera a on je inšpiráciou pre vás. Navzájom sa motivujete a posúvate vpred. Vďaka nemu ste lepším človekom a on je lepším vďaka vám. Spolu tvoríte jeden dokonalý celok, ktorý nedokáže nič “zvonka” rozdeliť.

Pozri aj: Sklamali ste sa? Nebojte sa, skutočná láska si vás nájde iba po životných omyloch

powerofpostitivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov