Foto: pexels.com

Zdá sa, že ich je čoraz viac…

Narcistickú osobnosť môžu mať samozrejme ako muži, tak aj ženy. V mnohých povahových črtách sú si narcisti oboch pohlaví veľmi podobní, avšak predsa len sú tu aj nejaké, ktoré sú typické pre mužov a tiež tie, ktoré sú charakteristické pre ženy.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ženu s narcistickou osobnosťou teda spoznáte podľa týchto 7 znakov.

#1 Je posadnutá svojím výzorom

Neustále musí vyzerať dokonale a neznesie predstavu, že nejaká žena by vyzerala lepšie ako ona. Samozrejme, že každý chce vyzerať dobre, takáto žena je však svojím výzorom doslova posadnutá. 

#2 “Nie” nepovažuje za odpoveď

Myslí si, že čokoľvek si zmyslí, každý jej to musí splniť. Všetkých ľudí vo svojom okolí považuje za akýchsi svojich “poddaných” a nedokáže si predstaviť, že by jej niekto povedal “nie”.

#3 Flirtuje takmer s každým

Svoj šarm využíva ako zbraň, ktorou dokáže dosiahnuť naozaj veľa. Flirtuje však naozaj takmer s každým – aj s mužmi, ktorí ju vôbec nepriťahujú, a to len preto, aby si ich záujmom zdvíhala svoje sebavedomie. 

#4 Vo svojom slovníku nemá slovo “prepáč”

Radšej by spravila čokoľvek, než by mala použiť toto slovo. Takáto žena si nie je schopná priznať vlastné chyby a preto sa nikomu nedokáže ospravedlniť. Naopak, radšej bude neustále obviňovať iných. 

pexels.com

#5 Chýba jej empatia

Nedokáže sa vcítiť do situácie a do problémov iných. Nerobí jej problém zraňovať ani svojich najbližších, a to bez mihnutia oka. 

#6 Je manipulatívna

Presne vie, čo na koho platí, a neváha tieto informácie zneužiť. Na to, aby dosiahla čo chce, neváha využiť ani tie najhoršie manipulatívne techniky. Často vás však pritom bude presviedčať o tom, že to druhí manipulujú ňou. 

#7 Je veľmi súťaživá

Vo všetkom chce byť najlepšia a neznesie ani pomyslenie na to, že niekto by mal byť v niečom lepší. Málokedy niekoho podporí či pochváli – a ak áno, robí to len pre svoj prospech. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov