Autor fotky: Aleksandr Neplokhov na Pexels

Neuviaznite v každodennej rutine.

Niekedy sa nám podarí tak uviazniť vo všednom, každodennom živote, že začneme zabúdať na veci, na ktorých naozaj záleží, a ktoré dodajú nášmu životu tú pravú iskru. Presne takých je aj týchto 7 právd o živote, na ktoré by ste nemali zabúdať. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál I Heart Intelligence.

#1 Žite pre tento moment a vážte si každú sekundu

Znie to ako neuveriteľné klišé, no verte či nie, drvivá väčšina ľudí žije buď v minulosti alebo v budúcnosti. Žite tu a teraz. Len tak si ten krátky čas, ktorý sme tu, užijete naplno. 

#2 Stresovanie sa vám vôbec nič neprinesie

Stres totiž absolútne nič nerieši, akurát vás okráda o psychickú, ale i fyzickú pohodu. Nezaťažujte sa preto premýšľaním nad tým, čo aj tak nedokážete ovplyvniť. 

#3 Všetko, čo potrebujete, už máte

Pravda, ktorú si väčšina ľudí neuvedomuje, je taká, že nech už chcete dosiahnuť čokoľvek, ste na lepšej štartovacej pozícii, ako väčšina sveta. Máte strechu nad hlavou, máte pitnú vodu, nehladujete. Buďte vďační za maličkosti a sledujte, čo sa začne diať. 

Unsplash/Isaiah Rustad

#4 Naučte sa žiť v rovnováhe

Vôbec to nie je o tom, že by ste hľadali nejakú dokonalosť, ale o tom, že si uvedomíte, ako sa všetko navzájom ovplyvňuje. Tak nájdete aj rovnováhu vo svojom živote. 

#5 Všetko raz prejde

Keď si prechádzate tým najťažším, určite si vždy myslíte, že vaše utrpenie bude trvať večne. Dobre ale viete, že nikdy netrvalo, a nikdy ani trvať nebude. Otraste sa a choďte so vztýčenou hlavou ďalej. 

#6 Neplánujte si budúcnosť do bodky

Ak vám niekto povie, že vie, kde chce byť o 5 rokov, vedzte, že buď klame, alebo ešte ani len netuší, ako život funguje. Je skvelé mať smerovanie a ciele, ale život je nevyspytateľný. Ak by ste si niečo naplánovali do bodky, mohlo by vám to priniesť len sklamania. 

#7 Vizualizujte si svoju budúcnosť

Ak viete, ako funguje zákon príťažlivosti, tento bod vám viac netreba vysvetľovať. Vizualizujte si, po čom túžite a verte tomu, že je len otázkou času, kedy sa to objaví vo vašom živote. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov