Ak sa chcete o človeku dozvedieť niečo viac, stačí sa mu pozorne zahľadieť do tváre.

V tvári máme zapísané všetko. Najmä v očiach, ktoré ako jediné nevedia klamať. V dnešnej dobe sa takmer každý z nás stretol s narcistom. Človekom, ktorý sám seba pasoval za stredobod vesmíru. Preto každému príde vhod, keď ho vie rozoznať. V skutočnosti to nie je žiadna veda. Stačí sa sústrediť na túto jedinú črtu. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Podľa nedávnej štúdie vám to, či človek má alebo nemá narcistické sklony, ľahko prezradí jeho obočie. Ľudia s narcistickými sklonmi ho majú hustejšie a výraznejšie. Práve to priťahuje pozornosť okolia ako magnet.

Photo by Instagram.com/jamie_fenn on Unsplash

Tejto zaujímavej štúdie sa zúčastnilo niekoľko stoviek účastníkov, ktorí sa pozerali na fotografie ľudí s rôznym stupňom narcizmu. Tí najväčší narcisti, ak to tak môžeme povedať, mali naozaj husté a výrazné obočie. Sebaláska z nich sálala z každého póru. Verili tomu, že keby mohli riadiť planétu, svet by bol určite lepším miesto. Aj vás desí táto predstava? Tak vedzte, že toto je bežné zmýšľanie ľudí, ktorí sú posadnutí sami sebou.

Digitálna úprava fotografií zmenila výsledky

Photo by ahmed zid on Unsplash

V štúdii vypozorovali i ďalší zaujímavý fakt. Ak z fotografií digitálne odstránili obočie, účastníci výskumu už narcistov nespozorovali. Preto sa preukázalo a potvrdilo to, že hrúbka obočia zohráva pri identifikácii narcistov skutočne významnú úlohu. V dnešnej dobe to však predsa len máme trošku sťažené, a to najmä v prípade žien, ktoré si obočie upravujú. A tých je drvivá väčšina.

Pozri aj: TEST: Ste skrytým narcistom? Pravdu vám pomôže odhaliť tento presný test

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov