Photo by Allef Vinicius on Unsplash

Musíte urobiť túto vec.

Áno, zámerné vyvolanie žiarlivosti príde niekomu možno “neetické” – no ruku na srdce, nech hodí kameňom ten, kto to nespravil ani raz. Zvyčajne sa tohto “prehrešku” dopúšťame preto, pretože túžime po väčšej pozornosti – či už od nášho ex, od niekoho, kto sa nám páči, či dokonca od svojho súčasného partnera. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Veľakrát ale na vyvolanie žiarlivosti volíme nesprávnu taktiku – a to predstieranie záujmu o niekoho iného. Ako na to ísť správne? Viac o tom napísal portál I Heart Intelligence.

Predstierať, že sa vám páči niekto iný, alebo že ste s ním dokonca vo vzťahu, nie je dobré pre nikoho zo zainteresovaných. Vám to môže ešte viac ublížiť ako pomôcť, objekt vášho záujmu vás môže zavrhnúť úplne, a osoba, ktorú ste “využili”, môže ostať veľmi sklamaná, ak sa dozvie, že išlo iba o hru na vyvolanie žiarlivosti. 

Na pamäti majte aj to, že vyvolať v niekom pocit žiarlivosti neznamená chcieť mu ublížiť. Znamená to len to, že danej osobe pripomeniete svoju hodnotu. 

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Keď už sa teda pre tento krok rozhodnete, ako to urobiť “správne”? Zabudnite na to, že sa z trucu začnete zaujímať o niekoho iného, existuje oveľa lepší spôsob, ktorý nikomu neublíži. Rada znie nasledovne:

Začnite si svoj život užívať naplno.

Investujte teda do svojho osobného rozvoja, doprajte si nejakú skrášľovaciu kúru, začnite cvičiť, cestujte, alebo začnite robiť hoci aj všetko naraz. Staňte sa jednoducho najlepšou verziou seba samého (a samozrejme si dajte záležať na tom, aby o tomto procese objekt vášho záujmu vedel).

Pretože, úprimne – nič nie je “účinnejšie”, ako keď bude vidieť, že si svoj život užívate aj bez neho/bez nej, a to tak, ako nikdy predtým. Pretože ak uvidí, aké šťastie prežvate vo svojej vlastnej spoločnosti alebo v spoločnosti svojich najbližších, definitívne sa bude chcieť stať jeho súčasťou. 

Navyše, keď sa stanete sami sebe prioritou, nielenže to pritiahne pozornosť objektu vášho záujmu, ale zároveň vám to neuveriteľne zdvihne sebavedomie. Sami na seba sa začnete pozerať s úctou a rešpektom – a vedzte, že to, ako sa vidíme sami určuje to, ako sa na nás pozerajú aj iní. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov