Pýtať sa treba. Aj vo vzťahu, v ktorom je alfou a omegou práve dôvera.

Pýtať sa vo vzťahu na dôležité veci rozhodne nie je niečo, čo by sme mali brať na ľahkú váhu. Len tak sa viac dozviete nielen o tom, čo má váš partner za sebou, ale zároveň vám to pomôže porozumieť jeho vzorcom správania. Vzájomným spoznávaním sa si vybudujete dôveru, ktorá je vo vzťahu tou základnou ingredienciou. Ak je skutočne medzi vami láska, budete sa navzájom milovať, a to aj vtedy, keď vyjdú na svetlo sveta i kostlivci schovaní v skrini. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu je 9 esenciálnych otázok, ktoré vás oboch dokážu posunúť dopredu.

#1 Aké vzťahy sú v tvojej rodine?

Photo by Andre Hunter on Unsplash

Ak to nemal doma práve dvakrát veselé, mali by ste o tom vedieť. Pomôže vám to pochopiť, prečo napríklad tak z duše nenávidí krik alebo protestné ticho. Jeho výchova sa zapísala na jeho povahe i vnútri. A to sa s ním bude niesť po celý život.

#2 Aká je tvoja najtrápnejšia spomienka zo strednej školy?

Photo by Jens Johnsson on Unsplash

Možno sa mu pokúsili spolužiaci spláchnuť hlavu v záchodovej mise alebo ho odmietla triedna kráska. Ktovie. Avšak ak sa dokáže priznať aj k momentu trápnosti, určite si u vás získa sympatie. Táto nepríjemná spomienka vás však dokáže aj zblížiť. Práve ste sa o ňom dozvedeli niečo, čo tuší len málokto z jeho kolegov.

#3 Čo ťa najviac napĺňa?

Photo by Akshar Dave on Unsplash

Je dôležité vedieť, čím partner žije. Čo ho fascinuje, napĺňa a zároveň ho motivuje. Ak vám to prezradí, môžete na chvíľku nakuknúť do jeho jedinečného sveta. Aj v tom spočíva skutočná dôvera.

#4 Aké sú tvoje tajné predstavy?

Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash

O sexe sa nehovorí. A to je chyba. Ak vám to nefunguje v spálni, je načase vytiahnuť z rukáva túto záludnú otázku. Možno ho vzrušuje niečo, čo by vám ani nenapadlo. A čo to je? Na to sa musíte opýtať.

#5 O čom sa ti ťažko hovorí?

Photo by Matteo Vistocco on Unsplash

Niekedy sa treba partnera opýtať priamo na to, čo zo seba nevie dostať sám. Možno sa cíti kvôli niečomu trápne, možno nevie nájsť správne slová. Práve táto veta mu môže pomôcť načať nepríjemnú tému.

#6 Čo by si urobil, keby….?

Photo by Karl Fredrickson on Unsplash

Túto otázku si môžete upravovať podľa ľubovoľnej situácie. Keď ju položíte, môžete sa dozvedieť veľa o partnerových názoroch a postojoch na rôznu problematiku. To vám zároveň pomôže určiť, či ste vzájomne na rovnakej vlne.

#7 Pri čom sa cítiš milovaný?

Photo by Cristian Newman on Unsplash

Niekto sa cíti milovaný, keď mu partner upečie bábovku. Pre iných sú oveľa dôležitejšie slová či obyčajné objatie. Preto je dôležité, aby ste porozumeli partnerovmu jazyku lásky. Možno aj skrz túto otázku.

#8 Ako ti môžem pomôcť?

Photo by Ümit Bulut on Unsplash

Kvôli zakoreneným šablónam a stereotypom sa niektorí muži môžu cítiť preťažene. Kvôli tomu sa boja požiadať o pomoc. Keď však cítite, že je toho naňho veľa, skúste sa ho spýtať, či nepotrebuje pomoc. Ak ju skutočne potrebuje, rozhodne neodmietne.

#9 Ako sa máš?

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Táto trochu otrepaná otázka má v sebe hĺbku, ak ju položíte so skutočným záujmom. Vtedy sa ňou môžete dotknúť samotnej podstaty človeka.

Pozri aj: 7 ľudí odhalilo, čo si predstavujú pod pojmom „chémia vo vzťahu“. Ich odpovede vás zahrajú pri srdci

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov