Flirtovanie je umenie, ktoré si stojí za to osvojiť.

Všetci občas máme chuť trošku si zaflirtovať, a to bez ohľadu na to, či sme zadaní alebo single. Podľa vedcov je to normálne. Flirtujeme však z rôznych dôvodov. Od tých najsebeckejších, keď nám v skutočnosti ide len o to dostať toho druhého do postele, až po nevinnú zábavku, ktorou si len chceme spríjemniť deň. Dnes vám predstavíme 10 faktov, ktoré ste možno o flirtovaní ani len netušili. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Určite vám rozšíria obzor.

#1 Flirtovať môžete aj so svojím partnerom

Photo by Jens Johnsson on Unsplash

Takýto flirt môže mať rôzne podoby. Pošlite partnerovi správu s intímnym podtextom alebo mu pošepkajte niečo do uška. Flirtovanie vám tak pomôže vytvoriť priestor pre intimitu, ktorý je esenciálny pre každý vzťah.

#2 Na každého platí niečo iné

Podľa výskumu, ktorý sa uskutočnil na viac ako 600 respondentoch, najmenej sa chytáme na typické hlášky baličov, ktoré nás dokonale odradia. Muži skôr preferujú priamosť. Imponuje im, keď ich žena otvorene pozve na drink či na pivo. Ženám sa zas viac páči, ak im muž začne najprv klásť nevinné otázky, ktoré prezradia jeho záujem.

#3 Zdvorilostné reči chceme mať čím skôr za sebou

Photo by Christin Hume on Unsplash

Nemusíme sa dlho baviť o počasí, čím skôr prejdete pri (ne)vinnej konverzácii na oblasť osobného záujmu, tým lepšie. Zaujímajte sa o osobu, ktorú máte pri sebe. Je pre vás predsa nepoznanou krajinou, ktorú stojí za to preskúmať.

#4 Muži sa preceňujú

A o tom vieme všetci. Neraz sú presvedčení o tom, že sa pre neznámu ženu stali stredobodom vesmíru. Tak to však býva len zriedkakedy. Preto je aj pre nich lepšie, ak sa držia pri zemi.

#5 Flirtovanie posilňuje atraktivitu

Photo by Lucas Sankey on Unsplash

Ak si občas zaflirtujete s neznámym človekom, budete sa cítiť nielen lepšie, ale zároveň tým posilníte svoju atraktivitu a sebavedomie. Len netreba prekračovať zdravú mieru, pretože sa to môže otočiť proti vám.

#6 Skôr partnerovi odpustíme, ak flirtuje s neatraktívnou ženou

Vedeli ste, že ženy skôr odpustia partnerovi, ak flirtuje s nepríťažlivou bývalou spolužiačkou, než s atraktívnou ženou, za ktorou sa otočia všetci? Vyplýva to z výsledkov štúdie McGill University. Na druhej strane ak flirtujete mimo vzťahu, nemusí to automaticky znamenať jeho koniec – teda v prípade, že flirt neprerastie do milostného pomeru.

#7 Atraktivita nie je kľúčová

Photo by Caroline Hernandez on Unsplash

I keď to tak nevyzerá, podľa vedcov je to skutočne tak. Muži najradšej flirtujú so ženami, ktoré majú v očiach iskru a veselosť. Určite ich nebaví flirtovať len s atraktívnou, no zato neprípustnou a smutnou bábikou.

#9 Všetko je v očiach

Očný kontakt spraví naozaj veľa. O tom vedia všetci. Práve pohľad do očí druhého človeka v nás dokáže prebudiť city. Môžete to otestovať.

#10 Štyri základné spôsoby flirtovania

Photo by Tord Sollie on Unsplash

Všetko sa v našej spoločnosti prejavuje šablónovito a flirtovanie nie je výnimkou. Podľa vedcov ho môžeme rozdeliť do štyroch skupín. Je to fyzický flirt, pri ktorom sa jemne dotýkame druhého človeka, tradičné flirtovanie, kedy čakáme, že muž urobí prvý krok, úprimné flirtovanie, pri ktorom chceme, aby sa nám druhí otvorili a flirt, ktorý považujeme za čistú zábavku.

Akým najčastejším spôsobom flirtujete vy?

Pozri aj: Vedci definovali 5 typov flirtovania a zistili, prečo vlastne ľudia flirtujú tak radi

iflscience
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov