V každom toxickom vzťahu sa vyskytujú signály, ktoré ukazujú, že niečo nie je v poriadku. Dokážete ich včas zaregistrovať?

Začiatok každého vzťahu je jednoducho nádherný – aj toho, z ktorého sa vykľuje nočná mora. Po čase nám padnú z očí ružové okuliare a my uvidíme surovú realitu vzťahu, ktorý má od lásky skutočne ďaleko. To, že ste sa ocitli v toxickom vzťahu, však môžete zistiť aj na jeho samotnom začiatku. Stačí, ak si budete aspoň trošku všímať znamenia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 10 znakov toho, že vysnený vzťah sa čoskoro môže premeniť na zlý sen.

Vykľuje sa z neho chválenkár

Photo by Taylor Harding on Unsplash

Nemá problémy pochváliť sa s hocijakou blbosťou. Aj to, že v škôlke vyhral tretie miesto v kreslení, preňho bude životnou métou, o ktorej vám bude vravieť minimálne polhodinu. Naozaj chcete neustále počúvať o tom, že je skutočne najlepší zo všetkých?

Hovorí, že vás miluje, ale jeho slová svedčia o opaku

Slovami vás síce presviedča o svojej láske, avšak na každom rohu flirtuje s inou. Stále budete veriť, že sa zmení, avšak toho sa len tak ľahko nedočkáte. Pretože on sa nechce zmeniť.

Vždy vás bude porovnávať so svojou ex

Photo by Oleg Sergeichik on Unsplash

A to je znak toho, že ten predchádzajúci vzťah v sebe nemá až tak celkom uzavretý. I keď vám bude tvrdiť, že je šialená, dávajte si pozor. Najmä ak jej meno spomína akosi pričasto.

Má pred vami tajomstvá

A nie málo. Nikdy s istotou nebudete vedieť, s kým je a čo robí. Vždy vám to bude zahmlievať. Svoj telefón bude zároveň strážiť ako ten najväčší poklad. Pretože je množstvo vecí, o ktorých ani len netušíte.

Randil s vašou najlepšou kamarátkou

Photo by Taylor Harding on Unsplash

Takýto muž by mal byť pre vás tabu. Žiaden muž vám nestojí za to, aby ste kvôli nemu spálili mosty s najlepšou priateľkou.

Čaká od vás, že mu budete neustále hladkať ego

Pochváliť partnera má niečo do seba. Ale ak ho máte neustále presviedčať o jeho dokonalosti, čoskoro vyhoríte. Aj vy máte svoje hranice a potreby. Preto sa netlačte do niečoho, čo necítite.

Za všetko, čo sa mu nepodarí, môžete vy

Photo by Rainier Ridao on Unsplash

Vždy si nájde dôvod na to, aby vás obvinil. Môžete si byť istá, že vy ste v jeho očiach dôvodom jeho zlyhania – nech sa už týka čokoľvek. Neraz si z vás urobí hromozvod, a to skutočne k šťastiu nepotrebujete.

O vašom vzťahu nikomu nehovorí

Nebuďte prekvapená, ak sa nezoznámite s jeho priateľmi či dokonca rodinou. Váš vzťah tají. V skutočnosti ho neberie tak vážne ako vy.

Počas hádky vás označuje vulgárnymi názvami

Mená hovädzieho dobytka patrí ešte k jemnejšej alternatíve. Ak sa neštíti zasypať vás vulgárnymi nadávkami, baľte kufre. Za to vám naozaj nestojí žiaden vzťah.

Je to len obyčajný lenivec

Photo by Natalie Perea on Unsplash

Nech sa už obhajuje akokoľvek, no muž, ktorý sa nevie zdvihnúť celý týždeň z gauča, je obyčajný lenivec. Ak ste dlhodobo len vy tá, ktorá financuje domácnosť i voľný čas, skúste sa zamyslieť nad zmyslom takéhoto vzťahu. Pretože v skutočnosti vás váš „pán dokonalý“ len využíva.

Pozri aj: 7 spôsobov, ako na svoju polovičku zapôsobiť aj bez vynaloženia obrovského úsilia

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov