Nevera nemusí byť tým najväčším problémom vo vzťahu...

Podľa odborníkov nevera často býva len špičkou obrovského ľadovca, ktorý je zložený z hory problémov. Nedorozumenia, absolútna strata záujmu (o) partnera či problémy v komunikácii sú veci, ktoré môžu výrazne prispieť k ukončeniu vzťahu. Prinášame vám 8 vážnych vzťahových problémov, ktoré si vyžadujú okamžité riešenie. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Už sa viac nemilujete

Photo by Max Rovensky on Unsplash

A kde nie je láska, tam nie je budúcnosť. Lásku treba pestovať. Jej prejavy sa skladajú skôr z každodenných maličkostí, než z veľkých gest. Milovať niekoho je rozhodnutie, ktoré musíte robiť každý jeden deň. A túto voľbu musíte následne potvrdzovať svojimi vlastnými činmi. Ak vás však nespája láska, tak vzťah je skutočne o ničom.

#2 Narastanie negativity

Všetci občas vybuchneme. Ale ak vy alebo váš partner vidíte celý svet len v čiernom prevedení, veľa pohody do vzťahu zrejme nedonesiete. Nikto nemá chuť druhého stále ťahať z dna úplného pesimizmu. I to môže byť posledným klincom v rakve vášho vzťahu.

#3 Keď z komára vznikne somár

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Máte neustálu potrebu zveličovať a preháňať a do krvi sa hádať kvôli maličkostiam? Aj to sa odzrkadlí na celkovej kvalite vzťahu. Ten by mal byť pokojným prístavom, nie múrom nárekov.

#4 Žiarlivosť

Žiarlivosť vychádza zo strachu a z túžby absolútne si podriadiť svojho partnera. A z toho naozaj nemôže vzniknúť nič dobré. Vo vzťahu sa nachádzajú dve rovnocenné bytosti, ktoré spolu kráčajú životom, no rozhodne sa nestávajú svojím majetkom.

#5 Nedostatok komunikácie

Photo by Magnus Lindvall on Unsplash

Jedna stará babička na smrteľnej posteli predniesla skutočne silnú vetu: „Hádajte sa, kričte po sebe, len nebuďte ticho.“ Ticho nikdy nič nevyrieši. Hádka aspoň vyčistí vzduch a pomôže vám vidieť do hlavy druhého človeka. Ale urazené ticho, ktoré od seba odťahuje  partnerov, nikdy nič dobré neprinesie. To je fakt.

#6 Manipulácia

„Ak ma máš rád/rada, tak to pre mňa urobíš…“ Mnoho ľudí vyslovilo túto vetu. Je to však čistá manipulácia, ktorá so skutočnou láskou nemá nič spoločné. Manipulácia robí z druhého človeka bábku. A tou chce byť skutočne len málokto.

#7 Strach zo samoty

Photo by Anthony Tran on Unsplash

Jeden z vôbec najhorších dôvodov, prečo ľudia (tvrdohlavo) ostávajú vo vzťahu je ten, že sa boja samoty. Takto však trpia obaja partneri. Vo vzťahu máme byť preto, lebo sa milujeme, nie zo strachu.

#8 Klamstvá

Základom pre fungujúci vzťah je obojstranná dôvera. Ak budete klamať tak, že sa vám bude prášiť z úst, veľa šťastia vám to neprinesie. Taktiež netreba zabúdať na to, že lož má krátke nohy. A je to naozaj tak.

Pozri aj: Nevera je stará ako ľudstvo samo. Toto je 8 najčastejších dôvodov, prečo sa jej dopúšťame

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov