Nenávisť voči niekomu, kto ti ublížil je normálna v čase po rozchode. Avšak musíš si uvedomiť, že nenávisť ťa len oberá o čas a energiu pretože si zaslúžiš, aby si svoj čas využil na veci, ktoré ti prinesú šťastie a nasledujúcich osem rád ti v tom pomôže.

To, že svojho ex partnera nemáš v láske neznamená, že si zlý človek. Znamená to, že si zranený/á a áno, prirodzene máš na nenávisť nárok a je normálne aj želať si, aby zmizol/zmizla z povrchu zemského. No stojí ti vôbec za to aby si na neho/ňu myslel/a? Tu máš pár tipov,  ako prestať mrhať časom myslením na minulosť:

Článok pokračuje pod videom ↓

Sprav si technologický detox

Byť na Facebooku, telefóne alebo iných sociálnych médiách môže byť dobré odreagovanie ale to, že si stále online znamená, že môžeš hocikedy naraziť na profil svojho ex partnera alebo iné príspevky, ktoré by mohli v tebe znova rozprúdiť emócie. Detox od technológií ti tiež dovolí viac sa sústrediť na iné veci a zabráni ti sledovať svoju starú lásku online.

Dožeň prebdené noci

Zotavovanie z rozchodu môže byť veľmi stresujúci čas tvojho života, tak prečo sa stresovať ešte viac nedostatkom spánku? Dopraj si dostatok spánku, posilni tak svoje zdravie, naber energiu a pomôž sám sebe cítiť sa lepšie.

Buď vďačný/á

Máš toľko vecí, za ktoré môžeš byť vďačný/á. Buď vďačný/á  za každý deň, svoju rodinu, priateľov a spomeň si na všetko, za čo môžeš byť vo svojom živote sťastný/á keď začneš myslieť negatívne.

Pexels

Drž sa ďaleko od negatívnych vecí

Negativita, ktorú vytváraš v svojej hlave je jeden z najväčších vinníkov nešťastia. Keď negatívne veci začnú ovládať tvoje podvedomie, je len otázkou času kedy sa začneš správať nepríjemne, nesústredene a budeš myslieť len na zlé skúsenosti zo svojej minulosti. Pokús sa tomu zabrániť, než sa to stane.

Nastav hranice

Samozrejme, môže sa stať to, že sa ocitneš v prítomnosti svojho bývalého partnera (hlavne ak máte spolu deti tak sa tomu jednoducho nevyhneš). Nastav hranice a svoje limity a uisti sa, že obaja budete tieto limity dodržiavať.

Redukuj kofeín

Kofeín je stimulant a môže ťa vystresovať tým, že zvýši v tvojom tele adrenalín. Keď znížiš alebo úplne odstavíš prísun kofeínu zistíš, že sa dokážeš oveľa ľahšie upokojiť a to dokonca v prítomnosti svojho ex partnera.

Pexels

Kontroluj svoje emócie

Je ľahké nenávidieť niekoho, kto ti ublížil, ale uvedom si, že nenávisť je veľmi silná emócia ktorá ťa môže zožierať zvnútra až sa nakoniec prederie na povrch. Tým, že svoje emócie budeš kontrolovať, budeš schopný presmerovať energiu na pozitívnejšie veci, ktoré ťa môžu priviesť ku šťastiu.

Snaž sa zmeniť perspektívu

Je to tvoje rozhodnutie, či budeš svojho ex partnera nenávidieť alebo sa rozhodneš mať rád/a sám seba a vytvoriť si lepšiu cestu k pozitívnej budúcnosti. Rozchod ťa môže zmeniť mnohými spôsobmi a je na tebe sa uistiť, či to bude zmena k lepšiemu.

Použitie týchto ôsmych spôsobov nie je žiaden zrýchlený návod ako sa dostať z porozchodových nenávistných stavov. Sú to len spôsoby, ktoré ti môžu pomôcť milovať viac sám seba a venovať viac času veciam, ktoré ťa posúvajú vpred miesto míňania energie na veci, ktoré ťa zbytočne oberajú o čas.

Pozri aj: DVE OSUDOVÉ CHYBY, KTORÝMI SI VÄČŠINA ĽUDÍ VO VZŤAHU NIČÍ ŽIVOT

interez.sk (Ivana G.), readunwritten.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov