Si vo vzťahu a naozaj v ňom chceš zostať, ale predtým, než si uvedomíš, že to nejde tak ako si predpokladal sa všetko pokazí a ty skončíš plačúc so zlomeným srdcom. Pripomína ti to niečo? Ak áno, si tu správne.

Okolo 50% manželstiev končí rozvodom. Pokiaľ sa nechceš stať súčasťou tejto štatistiky, prečítaj si, akým dvom osudovým chybám by si sa mal vyhnúť či už vo vzťahu si, alebo sa do nejakého ešte len chystáš vstúpiť. Väčšina ľudí tieto chyby totiž robia nevedomky, a tým svoj vzťah pomaly zabíjajú.

Článok pokračuje pod videom ↓
Pexels

Ľudia idú do vzťahu lebo si myslia, že ho potrebujú a nie preto, že by ho naozaj chceli

Mnoho ľudí nevidí rozdiel medzi tým, čo potrebujú a tým, čo chcú. Keď niekoho potrebuješ tak s ním si len preto, že sa bojíš byť sám, kvôli peniazom alebo preto, že si nie si istý, či nájdeš niekoho lepšieho. Keď niekoho chceš, nezáleží na tom, čo sa stane alebo aké zložité to môže byť, poste s ním chceš byť. Až vtedy je to láska. Je to naozaj bežný omyl, keď si ľudia myslia, že niekoho potrebujú aby sa cítili kompletní. Avšak nikto to nedokáže okrem nich samých. Jedna z najdôležitejších vecí, ktoré sú potrebné na to aby dobrý vzťah fungoval je schopnosť byť spokojný sám so sebou.

Pexels

Snažia sa odraziť od dna hneď po rozchode

Výskum dokazuje, že sa to stáva preto, lebo sa ľudský mozog dožaduje vlastností nášho ex-partnera rovnako ako sa závislý mozog dožaduje drog. V podstate prechádzaš odvykačkou. Cítiš, že potrebuješ niekoho kto by zaplnil to prázdne miesto ktoré zostalo po tvojom partnerovi. Tým, že sa však odrazíš zo dna vďaka novému partnerovi si len zabezpečuješ nestabilný vzťah s partnerom o ktorom snívaš aby bol tvoj ex-partner. Nabudúce, keď sa nebudeš vedieť rozhodnúť, či nechať minulosť za sebou a či sa nevrátiť ku svojmu bývalému partnerovi, pamätaj na túto teóriu. Nerob tie isté chyby dvakrát. Budeš oveľa spokojnejší/ spokojnejšia si svojim životom a vzťahom, ak sa pokúsiš prekonať svoju túžbu hľadať svojho ex-partnera v novej láske.

Pexels

Napriek tomu, že sú ľudia predurčení k tomu, aby svoj život strávili v páre, netlač sa do vzťahu nasilu len preto, že si myslíš, že ho potrebuješ aj keď to nie je pravda a radšej si počkaj na to, kým budeš naozaj pripravený.

interez.sk (Ivana G.), lifehack.org
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov