Vôbec nejde o žiadne komplikované či nezrealizovateľné postupy. Ide o jednoduché veci, na ktoré však veľmi často zabúdame.

Kto vám dokáže najlepšie poradiť, ako prežiť šťastný, vyrovnaný a harmonický vzťah, ktorý vám bude viac dávať, než brať? No predsa ľudia, ktorí ho prežili naozaj. Manželia Lombardiovci sa vzali pred 72 rokmi a podarilo sa im vytvoriť krásny vzťah založený na čistej láske, priateľstve a porozumení.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dnes majú obaja manželia 95 rokov a o svoje skúsenosti a poznatky sa rozhodli podeliť, takže sa nimi môžete inšpirovať aj vy.

huffpost.com / Manželia Lombardiovci

 #1: Vždy si vyberte lásku

Niektoré dni budú ľahšie, iné ťažšie. Ak však chcete, aby váš vzťah vydržal večne, vašou prioritou sa musí stať láska. Musíte ju vidieť a nachádzať vo všetkom.

#2: Lichoťte si

Milý a úprimný kompliment vždy poteší kohokoľvek z vás – ako ženy, tak aj mužov. Pravidelne svoju polovičku pochváľte za to, ako vyzerá, za pracovný úspech, či za navarené jedlo. Je to maličkosť, no vytvára  jeden krásny a nekonečný celok.

#3: Nezanedbávajte váš sexuálny život

Vzájomné dotyky a intimita sú dôležité v každom zdravom vzťahu a mali by byť jeho prirodzenou súčasťou. Ak to tak nie je, niečo nie je v poriadku.

#4: Nezanedbávajte svoju rodinu a svojich priateľov

Vo svojom živote musíte mať aj iné vzťahy, než je ten s vašou polovičkou. Nikdy kvôli svojmu vzťahu nezačnite zanedbávať svoju rodinu a vašich priateľov, ktorí tu boli ešte pred vaším vzťahom.

pexels.com

#5: Žite zdravo

Pýtate sa, čo má táto rada spoločné so šťastným vzťahom? Veľmi veľa. Ak by sa totiž Lombardiovci o svoje zdravie nestarali, už niekoľko desiatok rokov by neriešili nič iné, než len svoje zdravotné problémy. Nechajte si radšej vo svojom živote priestor na oveľa krajšie veci.

#6: Povedzte nevere NIE

Nevera sa dá odpustiť, no nikdy sa na ňu nedá zabudnúť. Ak to so svojím partnerom/so svojou partnerkou myslíte naozaj vážne, nevere sa oblúkom vyhýbajte. Dokáže totiž zničiť aj akokoľvek silné puto – a to aj niekoľko rokov po jej odhalení.

#7: Nikdy si do postele nelíhajte pohádaní

S touto radou súhlasiť možno nebudete, no Lombardiovci sú o jej dôležitosti naozaj presvedčení. Obaja manželia tvrdia: „Ak ste pohádaní, len sa pobozkajte. Nech je to akokoľvek ťažké, uvidíte, že to pomôže.“

#8: Nevyhýbajte sa výmenám názorov

Je prirodzené, že nie vždy sa na všetkom zhodnete. Vždy si však vypočujte aj názor vášho partnera/vašej partnerky a snažte sa spoločne nájsť kompromis, ktorým by príliš neutrpela ani jedna strana.

#9: Rešpektujte sa

Vašu polovičku si jednoducho musíte vážiť a rešpektovať všetko, čo je jej súčasťou. Bez vzájomného rešpektu by žiaden vzťah nefungoval.

pexxels.com

#10: Nezanedbávajte upratovanie

Zdá sa vám byť aj táto rada zvláštna? Možno ste však sami postrehli, že poličky kníhkupectiev v poslednom období zapĺňajú knihy o „umení upratovania“. Ľudia si uvedomili, že pri neporiadku v domácnosti budú mať neporiadok aj vo svojej mysli. A tak predsa žiaden vzťah fungovať nemôže.

#11: Nájdite si partnera, ktorý verí rovnakým veciam, ako vy

A vôbec nejde len o vierovyznanie. Ide o komplexný pohľad na život – spočiatku by sa vám človek s odlišnými názormi možno zdal ako inšpiratívny či podnetný, no v budúcnosti by bol váš diametrálne odlišný pohľad na veci len zdrojom zbytočných konfliktov.

#12: Preneste sa cez to zlé a vážte si to dobré

Váš vzťah nebude vždy pokojnou plavbou po ustálenej hladine, no pamätajte si – pokojné more z nikoho skúseného námorníka nespraví.

Pozri aj: „4 dohody“ : múdrosť starých Toltékov, ktorá dokáže zmeniť váš život od základov

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov