Všetko zlé je aj na niečo dobré. Dokonca ani rozchod nemusí byť výnimkou.

Drvivá väčšina z nás sa v živote aspoň jedenkrát s niekým rozišla alebo dostala „kopačky“. Tí „šťastnejší“ si to dokonca zopakovali aj viackrát. Samozrejme, že existuje (mizivé) percento ľudí, ktorým sa podarilo zostarnúť s prvou láskou, ktorá im prišla do života, no tých tu teraz nebudeme rozoberať. Pozrieme sa na rozchod z trošku pozitívnejšieho hľadiska.

Článok pokračuje pod videom ↓

Rozchod so sebou neprináša len bolesť a utrpenie. Môžete prísť k dôležitým poznatkom. Toto je sedem z nich, ktoré naozaj stoja za zváženie.

#1 Nič také strašné sa nestalo

Photo by Kristopher Roller on Unsplash

… a život ide po rozchode (ne)prekvapivo ďalej. Raz to prebolí. Podľa expertov vám bude stačiť približne 90 dní na to, aby ste sa dostali z toho najhoršieho. Potom sa vo vás aktivuje tzv. režim prežitia. A začnete sa pozerať dopredu. Prečo? Pretože jednoducho nemáte na výber.

#2 Zistíte, že o sebe viete v skutočnosti len máličko

Photo by Fernando Brasil on Unsplash

Najmä ak ste dlhodobo boli vo vzťahu, v ktorom ste boli utláčaní a museli ste robiť neustále kompromisy. Možno aj vy po rozchode zistíte, že vás zaujímajú veci, nad ktorými ste sa doposiaľ ani nezamysleli. Možno sa prihlásite na kurz bojových umení, objavíte v sebe talent na vyrezávanie či si nájdete nejakú inú aktivitu. Toto všetko so sebou môže priniesť práve sloboda.

#3 Nájdete si čas sami pre seba

Photo by Samantha Gades on Unsplash

Uvidíte, ako vám bude lepšie, keď strávite pár dní bez mobilu či iných výdobytkov techniky. Ak budete mať chuť zavŕtať sa do perín a nevyliezť z nich celý víkend, je to v poriadku. Máte výnimočnú možnosť byť sami so sebou. Tak si to skúste patrične vychutnať.

#4 Je lepšie byť sám/sama než sa cítiť osamelo vo vzťahu

Photo by Anete Lūsiņa on Unsplash

Toto zistenie patrí medzi tie najhlavnejšie pochopenia. Je lepšie byť sám/sama, než vo vzťahu, ktorý vám viac energie berie, než dáva. Keď to nejde, tak to nejde. Uvidíte, ako vám odľahne. Okrem toho, samota dokáže so sebou priniesť veľa pozitívneho. Len jej treba dať šancu.

#5 Ak chcete nájsť toho pravého, musíte ukončiť vzťah s tým, pri kom sa necítite sami sebou

Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Darmo budete snívať o princovi na bielom koni, zatiaľ čo žijete s hlupákom zabaleným v celofáne. Ak chcete byť šťastní, ukončite všetko, čo nemá zmysel. Len tak otvoríte dvere niečomu inému.

#6 (Konečne) si môžete robiť, čo len chcete

Photo by Emma Simpson on Unsplash

A nebudete sa musieť nikomu prispôsobovať. Čas po rozchode je jedinečné obdobie na realizáciu dlhoodkladaných snov. Veď ktovie, kedy budete mať opäť takúto možnosť? Robte to, čo cítite, choďte tam, kde vás to najviac ťahá. Určite nebudete ľutovať.

#7 Ak chcete byť šťastní s niekým iným, musíte nájsť šťastie predovšetkým v sebe

Photo by Zachary Nelson on Unsplash

Druhý človek nie je návodom na šťastie. To musíte najprv objaviť v sebe. Keď ste spokojní a naplnení, ľahko si nájdete partnera, ktorého bude ako magnet priťahovať to, čo zo seba vyžarujete. Veriť tomu, že druhý človek nás spraví šťastnými, je ten najväčší mýtus na svete.

Pozri aj: Ako sa s niekým rozísť a nebyť pri tom totálnou mrchou? Pomôže vám týchto 9 rád

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov