S vyslovením tejto vety by sme si mali počkať…

Už je to raz tak. Musíme si priznať, že túto vetu veľakrát vyslovíme bez rozmyslu a potom to, samozrejme, ľutujeme. Možno zistíme, že naše city ešte neboli natoľko silné, aby sme ju vyriekli, alebo sa dozvieme niečo, čo celú situáciu zmení. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Preto je dôležité myslieť na 7 vecí, ktoré musíte vedieť predtým, než niekomu poviete: “Ľúbim ťa.”

Je v jej/v jeho živote nejaká iná osoba?

Ak vyslovíte túto vetu po niekoľkodňovej povrchnej známosti, môžete ostať nepríjemne prekvapení, ak o pár týždňov zistíte, že ste sa chctiac-nechtiac ocitli v ľúbostnom trojuholníku. Základom preto je vždy danú osobu spoznať čo najlepšie.

Chce od vás tieto slová počuť?

Každý, kto má v sebe súdnosť vie alebo aspoň tuší, či oňho druhá osoba záujem má alebo nie. Preto si udržte svoju úroveň a ak o vás niekto nestojí, nevnucujte sa mu – vedzte, že vyrieknutie týchto slov by celú vec spravilo ešte horšou.

Photo by Christiana Rivers on Unsplash

Dokážete sa spolu zasmiať?

Ak sa spolu smejete aj na zdanlivo úplných hlúpostiach, je to dobré znamenie. Naopak, ak je pri vás niekto priveľmi strnulý, môže to znamenať, že o vaše hlboké city naozaj nestojí.

Dokážete akceptovať aj jej/jeho nedokonalosti?

Ruže sú nádherné, ale každá ruža má aj nebezpečné tŕne. A my, ľudia, nie sme iní. Nikto nie je dokonalý a skôr či neskôr na dotyčnej osobne objavíte niečo, čo pre vás bude naozaj ťažké prijať. Slová “ľúbim ťa” vyslovte až vtedy, keď si budete istí, že sa vám podarí svojho partnera brať takého, aký je – aj so všetkými jeho nedokonalosťami.

Ľúbite samých seba?

Možno ste sa práve pousmiali, no o to viac vás prekvapí, že práve odpoveď na túto otázku je tou najdôležitejšou. Prečo? Odpoveď je jednoduchá – pretože úprimne milovať niekoho druhého dokážete len vtedy, ak ľúbite samých seba. Prijmite najprv seba a až potom do svojho života vpustite niekoho ďalšieho.

pexels.com

Je emocionálne vyrovnanou osobnosťou?

Ak vás bude ľúbiť len v pondelky a utorky, od stredy do piatku bude bez nálady a celý víkend strávi so svojou partiou, s najväčšou pravdepodobnosťou nemáte dočinenia s emocionálne vyrovnanou osobou. Spôsobovala by vám viac trápenia, než krásnych pocitov plynúcich z lásky.

Ste jednou z jeho priorít?

Samozrejme nemôžete očakávať, že po mesačnej známosti budete prioritou č. 1 a je prirodzené, že aj po rokoch vzťahu má každý z nás tých priorít viac. Ak je však ten zoznam priorít nachádzajúcich sa pred vami akýsi dlhý, zamyslite sa, či do takéhoto vzťahu chcete svoju energiu investovať aj naďalej.

Pozri aj: Muž, ktorý už raz bol emocionálne zlomený, miluje inak. Vystihujú ho tieto 4 veci

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov