…z akéhokoľvek dôvodu.

Či už vás trápi láska, rodina, priatelia, práca, zdravie či čokoľvek iné, stále je tu zopár vecí, na ktoré by ste v žiadnom prípade nemali zabúdať. Ak sa momentálne cítite ako klbko nešťastia, prečítajte si týchto 7 pripomienok.

Článok pokračuje pod videom ↓

Možno vám aspoň sčasti pomôžu dostať sa z toho najhoršieho.

#1 Veci sa môžu zmeniť

A aj sa zmenia. Je prirodzené, že by ste chceli, aby sa to stalo ihneď, no to žiaľ nie je možné. Musíte však myslieť na to, že tak, ako pominuli všetky vaše doterajšie problémy, tak pominie aj toto. Či už to bude skôr alebo neskôr, no raz určite.

#2 Myslite na to, aké to bude skvelé, keď bude potom

Teraz je vám síce hrozne, no musíte sa snažiť myslieť aspoň trocha pozitívne. Myslite na ten deň, kedy toto všetko pominie. Myslite na to, ako vám bude skvele a akú radosť opäť pocítite.

unsplash.com

#3 Motivujte sa nejakou odmenou

Povedzte si, že ak to zvládnete, nejak sa odmeníte. Či už tým, že si niečo kúpite, pôjdete navštíviť nejaké miesto, o ktorom už dlho snívate či čokoľvek iné. Stanovte si nejakú motiváciu, ktorá vás bude držať pri sile.

#4 Berte to ako šancu na dokázanie si svojej sily

Keď nám je dobre a všetko ide podľa nášho plánu, sotva zistíme, akí silní a odolní dokážeme byť. To dokážeme len v situáciách, kedy nám je naozaj najhoršie. Berte túto ťažkú situáciu aj ako príležitosť, ktorá vám ukáže, koľko sily sa vo vás skrýva.

#5 Neprestávajte veriť v dobro ľudí

Áno, je tu mnoho tých zlých, možno si myslíte, že dokonca väčšina. Nezabúdajte však na to, že stále je tu aspoň zopár takých, pre ktorých sa oplatí nestrácať chuť do života.

Photo by Mubariz Mehdizadeh on Unsplash

#6 Sústreďte sa na to dobré

Problémom v tých najťažších chvíľach býva, že naša psychika nás núti sústrediť sa na veci, ktoré sú zlé alebo na to, čo nemáme. Pritom však úplne zabúdame na veci, ktoré za to naozaj stoja, aj keď by malo ísť len o úplné maličkosti. Nezabúdajte na ne.

#7 Snažte sa byť určitú časť dňa zaneprázdnení

Trvalo popierať či odsúvať svoje pocity je určite nesprávne, zabudnúť na ne aspoň na chvíľu je však to najlepšie, čo pre seba môžete spraviť. Čo je vašou najväčšou vášňou? Fotenie, písanie či varenie? Ponorte sa do toho, aj keď sa vám maximálne nechce. Uvidíte, že to bude skvelý pocit a aspoň na chvíľu zabudnete na veci, na ktoré by ste najradšej nemysleli.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov