Niektoré témy sú krajne nepríjemne. A odpovede na "háklivé" otázky z nás lezú ako z chlpatej deky. No aj tak by sme sa nemali prestať pýtať!

Váš partner sa asi nebude tváriť dvakrát nadšene, keď sa ho len tak, medzi rečou, spýtate, či sa náhodou nenakazil nejakou chorobou, ktorá sa prenáša pohlavným stykom. No napriek tomu aj nepríjemné otázky majú svoj význam. Treba si urobiť v niektorých veciach jasno. Teda skôr, než bude neskoro!

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak ste spolu už nejaký ten piatok, a ste zvedaví, či sa vzťah môže posunúť na ďalšiu úroveň, je na čase naliať si čistého vína a položiť si pár otázok. Na čo by sme sa teda mali zamerať? Prinášame vám 7 háklivých otázok, ktoré by ste mali partnerovi položiť aj vy!

#1 Mal/a si niekedy sexuálne prenosnú chorobu?

pixabay.com

Tak táto otázka má asi najväčší zmysel ešte pred prvým sexuálnym stykom. Inak už na ňu bude neskoro. Obom vám to bude asi krajne nepríjemné. Ale nikdy nemôžete vedieť, čo mal partner či partnerka za sebou. A že si dôverujete? Skutočná dôvera sa predsa vybuduje až časom…

#2 Čoho sa najviac bojíš vo vzťahu?

Vzťah nie je len o ružiach a neustálom hľadení si do očí. Ukrýva v sebe nepríjemné aspekty, o ktorých je však dobre hovoriť. Partner môže cítiť neistotu. Možno sa mu nebude páčiť, keď vešiate každú spoločnú fotku na Instagram, alebo mu vyznávate lásku cez všetky sociálne médiá. Preto je dobré pohovoriť si o aj o veciach, ktoré nám vadia. Nebojte sa, prežijete to!

#3 Ako si na tom s financiami?

pixabay.com

Financie sú často väčším tabu než sex. Ľudia majú veľký problém o tom rozprávať. No ak spolu plánujete spoločnú budúcnosť, mali by ste mať aspoň aký-taký prehľad o financiách vášho partnera. Ak má neprimerané dlhy, môže vám hroziť, že ich nakoniec budete splácať spolu s ním. A to predsa nechcete, však?

#4 Chceš dlhodobý vzťah?

Možno váš partner chce ešte precestovať pol zemegule a nechce sa viazať. Skôr hľadá niekoho na krátkodobý vzťah. Ak sa však vy túžite usadiť, založiť si rodinu a vybudovať si miestečko, môže to byť problém. Preto je lepšie, ak obaja máte v týchto veciach úplne jasno.

#5 Čo sa ti páči v posteli?

Photo by Matheus Ferrero on Unsplash

Nemusí každému vyhovovať len misionár. Preto ak to medzi vami „viazne,“ treba sa o tom porozprávať. Sme rozdielni, preto nám môže vyhovovať každému niečo iné. Áno, aj v posteli.

#6 Často premýšľaš o bývalej/bývalom?

Bývalí partneri sú ako kostlivci, ktorí vypadnú zo skrine práve v tom najnevhodnejšom období. Všetci sme sa v láske sklamali (česť výnimkám), ale ak sa rozhodnete ísť do nového vzťahu, mali by ste mať uzavretú kapitolu bývalých partnerov. Ak to tak nie je, hrozí veľké nebezpečenstvo. Preto si treba položiť aj túto otázku.

#7 Chceš deti?

Nie, nemusí sa ľakať. Nechcete na to šupnúť už tento večer. Ale do budúcnosti. Túžite obaja po rodine? Alebo sú deti pre jedného z vás stelesnením nočnej mory? Ak by ste sa nezhodli v tejto otázke, mohol by to byť veľký problém. Pretože mať či nemať deti v tom sa dá len veľmi ťažko nájsť kompromis.

Veríme, že váš partner či partnerka prežijú tieto otázky bez ujmy na psychike. Naozaj sa ich však oplatí položiť.

Pozri aj: Toto by mal vedieť každý muž. Prečo ženy opúšťajú mužov, ktorých v skutočnosti milujú?

bustle.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov