Tieto "slovné prejavy lásky" vás určite dostanú do kolien. Muž, ktorý ich vysloví, je neskutočným egoistom. Jeho city sú na bode mrazu a preto je pre vás najlepšie čo najskôr odísť z takéhoto toxického vzťahu.

Každý z nás je síce iný, avšak v kľúčových situáciách (ne)vedome kopírujeme tie isté vzorce správania. Ani muži, ktorých city dávno vyhasli, nie sú žiadnou výnimkou. Toto je sedem najčastejších viet, ktoré používajú muži, s ktorými by ste nemali už dlhšie počítať. Ak to len predsa urobíte, nečaká vás svetlá budúcnosť. Práve naopak. Partner vás bude ponižovať čoraz viac.

Článok pokračuje pod videom ↓

Malé upozornenie. To, čo si teraz prečítate, vôbec nebude príjemné. Ale aj o takýchto veciach treba hovoriť.

„Nemusím ti nič vysvetľovať!“

pixabay.com

Samozrejme, partner nie je náš majetok. Je to jedinečná bytosť, ktorá sa s nami rozhodla zdieľať životnú cestu. Ak vám však niečo zatajuje, pomerne častou reakciou na jeho „tajomstvo“ môže byť útok. Nebude sa chcieť rozprávať, nebude vám chcieť nič vysvetľovať, a to z jedného dôvodu. Klame. A bojí sa, že by sa do svojich klamstiev úplne zamotal.

„To nie je môj problém!“ alebo „To je len tvoj problém!“

Pravá láska je tu pre vás aj vo chvíľach, keď máte starosti. To, že máte problém, by partnera malo skutočne zaujímať. Tvoríte pár. A k tomu patria aj určité záväzky. Dali ste všetky financie na opravu spoločného auta? Partnerovi by nemalo robiť problém pre zmenu zatiahnuť nákup potravín. A to najmä v prípade, ak je auto spoločný majetok. Každý problém je príležitosťou pre rast. Len zbabelec však hodí celý problém na plecia partnerky.

„Ak sa ti to nepáči, nájdi si niekoho iného!“

Aj vy cítite z tejto vety poriadne ultimátum? Áno, mali by sme brať partnera taký, aký je. To však neznamená, že môže s nami zaobchádzať ako so špinavou handrou. Ak máte nejaké nezhody, čo sú naozaj  raz za čas v každom vzťahu, mali by ste sa naučiť robiť kompromis. A to obaja. Ak ustupuje len jeden partner, nikdy to nie je v poriadku.

„Neverím ti!“

pixabay.com

A to je chyba. Vzájomná dôvera by mala byť základným stavebným kameňom každého vzťahu. Ak vás partner sústavne upodozrieva, kontroluje vám poštu a osobný priestor mu nič nehovorí, radšej zaraďte spiatočku. Ak nie je vo vzťahu dôvera, nie je na čom stavať.

„Rob si, čo chceš!“

Táto veta ukáže partnerke či partnerovi, že tomu druhému je v podstate úplne ukradnutý. Nezaujíma ho nič. Názor, preferencie. Má svoj svet, v ktorom potrebuje partnera len ako určitý doplnok. To tiež nie je dobrá vyhliadka na spoločnú budúcnosť.

„Príliš sa nad tým zamýšľaš!“

pixabay.com

Všetci nad niečím dumáme. Ak máme v sebe nejaké pochybnosti, to najlepšie, čo môžeme spraviť, je si to vzájomne vydiskutovať. Len tak odoženieme chmáry. Ak vás však partner „odbije“ jednou vetou, v skutočnosti mu vôbec nezáleží na vašich obavách.

„Naozaj ťa milujem!“

Tu nie je v poriadku práve ten dôraz. Ak by sa partner necítil pred vami vinný, necítil by potrebu svoje vyznanie zdôrazňovať. Sledujte však nielen to, čo hovorí, ale aj jeho neverbálnu komunikáciu. Prezradí vám oveľa viac než akékoľvek slová.

Pozri aj: Sklamali ste sa? Nebojte sa, skutočná láska si vás nájde iba po životných omyloch

brigthside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov