Ak na svojom partnerovi pozorujete týchto 5 znakov, mali by ste zbystriť pozornosť.

Keď vzťah smeruje ku koncu, každý z nás začne analyzovať, čo sa vlastne stalo a prečo dopadlo všetko tak, ako to dopadlo. Človek hľadá pravú príčinu toho, prečo jeho vzťah smeruje „do záhuby“. Ak sa však nad kvalitou vášho vzťahu zamýšľate kvôli niektorej z nasledovných príčin, mali by ste vedieť, že dôvod vášho rozchodu je jasný: váš partner je pravdepodobne emocionálnym psychopatom.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1: Za všetky problémy vo vašom vzťahu viní vás

Nemyslite si, že emocionálni psychopati sú hlúpi, a že ničomu nerozumejú. Aj keď spravili chybu, vedia to, no ich povaha im jednoducho nedovolí priznať si ju. Ich cieľom je, aby ste si mysleli, že nech sa deje čokoľvek, vinník je len jediný: vy.

brightside.me

#2: Neustále vám klame a ponižuje vás, aby ste sa cítili zle

Emocionálni psychopati majú potrebu neustále niekoho ponižovať, či napĺňať jeho myseľ negatívnymi myšlienkami a pocitmi. Len tak totiž dokážu svoju „obeť“ ovládnuť. Možno vás presvedčia, že musíte schudnúť, aj keď ste štíhla. Možno vás presvedčia, že tento účes vám vôbec nepristane, aj keď každý vám hovorí opak. Možno vás presvedčia, že zarábate primálo, aj keď zarábate viac, ako oni. Ak sa v týchto príkladoch spoznávate, niečo nie je v poriadku.

brightside.me

#3: Obviňuje vás zo svojej vlastnej neschopnosti

V prvom rade si musíte uvedomiť, že takýto človek nie je mentálne v poriadku. Sú presvedčení, že za ich neúspechy je zodpovedný ktokoľvek, len nie oni sami. Vaše pocity sú im ľahostajné. Dookola vám budú opakovať: „To kvôli tebe nedokážem dosiahnuť žiaden zo svojich cieľov!“

brightside.me

#4: Z vašej dôstojnosti si spravil rohožku

V takomto vzťahu žiadne vzájomné pocity neexistujú. Emocionálny psychopat vás berie ako osobu, ktorá je povinná naplniť všetky jeho potreby. Nevníma vás ako rovnocennú partnerku, ale ako svoju slúžku, ktorá mu neustále musí byť k dispozícii.

brightside.me

#5: Zakazuje vám komunikovať s inými ľuďmi

Postupom času vám zakáže stretávať sa a komunikovať s vašou rodinou a s vašimi priateľmi. Emocionálni psychopati chcú, aby ste sa na nich stali závislými a nadobudli pocit, že bez nich jednoducho v tomto svete neprežijete.

brightside.me

Najlepšie bude, ak sa budete od takýchto ľudí držať čo najďalej. Vzťah s nimi vás totiž dokáže pripraviť o to najcennejšie, čo máte – o váš život.

Pozri aj: 15 filmov, ktoré spája rovnaká hlavná postava – nebezpečný psychopat

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov