Foto: Photo by Ximena Alvarez from Pexels

Prešiel si ním už takmer každý.

Jeden rozchod v našom živote bude vždy tým najťažším. Niektorí ho zažijú ešte v puberte, ďalší zas až v neskoršom veku. Bez ohľadu na to, kedy príde ale platí, že nás neučí lekcie, ktoré si budeme pamätať po zvyšok života.

Článok pokračuje pod videom ↓

O aké lekcie ide? To už spísal portál Thought Catalog. 

#1 Zistíte, čo v živote nechcete

To, prečo sa váš vzťah skončil, malo určite nejaký dôvod – a možno bolo tých dôvodov dokonca viac. V každom prípade ale ide určite o niečo, čo by ste vo svojom živote druhýkrát zažiť nechceli. A presne to je to, čo nás rozchody učia. 

#2 Zistíte, čo v živote chcete

Platí to, samozrejme, aj naopak. Možno práve tento vzťah vám ukázal, po čom naozaj túžite. Partnerov si totižto veľakrát idealizujeme a prehliadame ich chyby. Vaša dokonalá polovička teda nie je osoba, s ktorou ste sa rozišli, ale jej idea, ktorú ste mali po celý čas v hlave. Hľadajte si preto niekoho takéhoto. 

Photo by Engin Akyurt from Pexels

#3 Naučíte sa, že existuje aj toxická láska

Nie každý príbeh lásky je pekný a plný úprimných, srdečných momentov. Niektoré vzťahy sú vyslovene nezdravé a toxické. Ak ste z takého práve vyšli, s najväčšou pravdepodobnosťou to ešte nevidíte, no čas vám otvorí oči a vy pocítite nesmiernu vďaku, že sa to skončilo. 

#4 Naučíte sa, že nikoho nemôžete zmeniť

Je len veľmi zriedkavé, aby sa niekto zmenil kvôli niekomu inému a nie kvôli tomu, že to chce on sám. Ľudia sa vedia pretvarovať – a niekedy poriadne dlho. Napokon však aj tak vyjde najavo, že to nebola dlhodobá zmena, ale len pretvárka, ktorá vám mala zakryť oči. Nikdy preto nevstupujte do vzťahu s niekým, na kom vám niečo neprekonateľne vadí a chcete to zmeniť. Nikdy sa vám to nepodarí. 

#5 Zistíte, že už zvládnete čokoľvek

Človek, ktorý si nikdy neprešiel mimoriadne náročným rozchodom nikdy nezistí, aké náročné je zvládnuť to. Ľudia, ktorí to však majú za sebou vedia, že ak zvládli toto, zvládnu už naozaj čokoľvek. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov