Možno si to ani neuvedomujete, ale často za nás hovorí práve naše ego.

Ľudské slovo. Tak krátke slovo, no často je pôvodcom toľkých problémov. Určite mi dáte za pravdu, ak poviem, že veľakrát je to práve naše ego, ktoré stojí medzi nami a medzi tým, čo možno chceme mať. A ešte horšie je, ak nechávate vaše ego, aby vám kontrolovalo všetky vaše emócie a riadilo celý život. Možno si myslíte, že vaše ego nehrá vo vašom prípade veľkú rolu, ale ak máte niektorý z týchto „príznakov“, možno by ste sa mali zamyslieť znova.

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo je to ego?

Vaše ego je vaša vedomá myseľ, vaša identita a vonkajšia žiariaca vitalita. Obsahuje všetky vaše presvedčenia, osobnosť a osobitné talenty. Ego kritizuje a hľadá odpovede, najmä keď sa snaží nájsť dôvody, prečo niečo cítite určitým spôsobom.

Keď v mysli počujete ten hlások, ktorý vám hovorí: „Prečo som taký divný?“, „Prečo nemôžem byť smelšia?“, „Určite mám pravdu!“, to všetko je vaše ego. To všetko je vaše ego, ktoré počujete rozprávať.

Tak ako môžete zistiť, či je vaše ego pod kontrolou?

Môže byť ťažké rozlíšiť medzi vaším egom, ktoré k vám hovorí, a vašimi emóciami – už iba z toho dôvodu, že vaše ego ste v podstate vy. Ale, predsa len je tam nejaký rozdiel. Vaše ego je už naučená verzia vás, ktorá chce, aby vás ostatní videli tak, ako vy vidíte samého seba, alebo, ako chcete vidieť samého seba. Na druhej strane, naše emócie sú naše podvedomie a sú to pravé nefalšované a úprimné ja.

unsplash.com

Nerovnováha medzi emóciami a egom môže spôsobiť žiarlivosť, horlivosť, negatívne myslenie či samoobmedzovanie vo vašom živote. Toto je 5 varovných signálov, že vaše emócie nekontrolujete vy, ale vaše ego

#1 Nepreberáte zodpovednosť za vaše činy

Ľudia, ktorých ovláda ego, nikdy nepriznajú, že urobili chybu. Odmietajú brať zodpovednosť za svoje činy a pokúšajú sa preniesť vinu na ostatných.

#2 Neustále sa porovnávate s ostatnými

Určite ste už veľakrát počuli vetu „On má poriadne veľké ego“. Samozrejme, nie je to vnímané ako pozitívna vec. Aj keď vaše ego slúži na to, aby ste mohli získať to, čo chcete, váš život, musí byť v nejakej rovnováhe medzi tým, čo chcete a čo potrebujete. Ľudia, ktorí majú tú túžbu porovnávať sa s ostatnými, sú si len neistí sami sebou.

#3 Ohovárate

Nikto nemá rád ľudí, ktorí majú dve tváre. V skutočnosti sa však nesnažíme hrať na rôzne strany, ale snažíme sa s ľuďmi spojiť pomocou nejakej spoločnej témy. A keďže ľudia sú už raz takí, „spoločná téma“ väčšinou zahŕňa ohováranie ostatných.

unsplash.com

#4 Chcete mať všetko ihneď

Zvlášť pre našu generáciu platí to, že sme zvyknutí dostať všetko, čo chceme…TERAZ! Rýchle občerstvenie, rýchly prísun informácii z internetu a mnohé iné prípady nás donútili doslova zabudnúť na to, že na niektoré veci si jednoducho musíme počkať a potom si ich musíme ceniť, keďže sme si ich vydreli tvrdou prácou. Takže, ak máte nutkanie mať všetko, na čo si zmyslíte a mať to hneď a zaraz, možno to z vás hovorí iba vaše ego.

#5 Zažívate výbuchy emócii

Ľudia, ktorí majú zdravú rovnováhu medzi svojím ego a emóciami, nie sú náchylní na emocionálne výbuchy alebo emocionálne drámy. Vedia, ako sa vysporiadať s vlastnými emóciami a nedostávajú sa až do bodu, keď je všetko stresujúce. Ak sa takto cítite, pravdepodobne dávate príliš veľa energie svojmu egu a potrebujete oveľa viac rovnováhy.

Takže, na chvíľu sa len zastavte, sadnite si a dýchajte. Počúvajte, aké emócie sa nachádzajú vo vašom tele a nedovoľte, aby ste ich začali súdiť alebo nejako skúmať. Len ich precíťte.

Pozri aj: 11 znakov toho, že ste pravdepodobne egoista, aj keď si to o sebe nemyslíte

educateinspirechange
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov