Leto sa blíži a s ním aj svadobná sezóna. Pre mnohých ľudí je svadba najdôležitejším dňom v živote, pretože by mala znamenať doživotný záväzok s inou osobou. Ale čo ak sú proste prípady, v ktorých by k nej dôjsť nemalo?

Ak rozmýšľaš nad tým, či do manželstva so svojou drahou polovičkou vstúpiť alebo nie, mal/a by si si v prvom rade položiť nasledujúce otázky. Pokiaľ na ne nebudeš mať správne odpovede, je na čase sa zamyslieť, či je manželstvo v tejto chvíli naozaj pre teba to pravé a či by nebolo lepšie s ním ešte počkať.

Článok pokračuje pod videom ↓
Pexels

Rozmyslel/a si si to?

Myslím, či si sa nad tým naozaj zamýšľal/a. Vieš vôbec, aký je skutočný význam zásnub? Nie je to len o diamante na prste alebo lajkoch na sociálnych sieťach. Nie je to kvôli tomu, aby bola tvoja rodina šťastná. Ide tu predsa o tvoj život.

Aké konkrétne sú tvoje ideály a potreby?

Keď sa zamyslíš nad svojím životom, musíš si predstaviť, čo všetko chceš a čo potrebuješ. Na to, aby si s niekým strávil/a život, potrebuješ aj nejaký priestor pre seba. Samozrejme, že tvoje plány sa môžu ľahko zmeniť, veď život je nepredvídateľný, ale pokiaľ sa rozhodneš pre manželstvo, tak sa súčasťou tvojho životného plánu musí stať aj plán tvojho partnera.

pexels.com

Nemyslíš príliš často na minulosť?

Môže sa stať, že niečo alebo niekto z tvojej minulosti by mohol zmeniť tvoje rozhodnutia? Každý máme minulosť, ktorá vyformovala to, kým sme sa stali. Patria k nej lekcie, ktoré nám dali veľa, ale aj určitá horkosť, ktorú musíš nechať ísť, ak sa chceš zaviazať manželstvom. Nemôžeš dovoliť, aby závažie, ktoré nesieš, stiahlo ku dnu aj ostatných. Tým, že plánuješ budúcnosť spolu s niekým druhým, sa posúvaš vpred, nie vzad.

S kým si ochotný/á zdieľať svoje každodenné zvyky a aj tie najmenšie detaily?

Tie príliš-trápne-na-Facebook veci, ktoré sú síce zábavné, ale zdieľaš ich len s osobou, ktorej dôveruješ. Alebo tie klebety, ktoré by nepochopili ani tvoji rodičia, lebo nepoznajú tvojich kolegov. Nemusíš so svojím budúcim manželom/manželkou zdieľať úplne všetko, o tom to nemá byť, má to byť o tom, že ty chceš. Väčšinou, keď sa niečo, o čo sa chceš podeliť stane, zabudneš to do hodiny, no ide o princíp, že hneď myslíš na to, ako to povieš svojmu partnerovi.

pexels.com

Nevedieš si záznam o tom, čo ste jeden pre druhého spravili?

Počítaš každý futbalový zápas alebo diel Sexu v meste, ktorý ťa tvoja polovička nútila pozerať, a pri nasledujúcej príležitosti, keď niečo chceš použiť to proti nej, to vytiahneš na povrch? To, že robíš niečo milé pre svojho partnera by nemalo znamenať, že za to čakáš niečo na oplátku. Tieto veci by mali byť samozrejmosťou a nie nástrojom na budúcu manipuláciu.

pexels.com

Každý vzťah je iný a má iné zvyky ale žiaden úspešný pár by nemal robiť zoznamy toho, čo pre seba spravili a radšej by mali pracovať na kompromisoch. Je jednoduché súdiť vzťahy ľudí len z pohľadu zvonku, no mysli na to, že je to len o tebe a tvojom partnerovi. Keď bude ten správny čas na svadobné zvony, najlepšie to budeš vedieť ty a tvoj partner a nie rodina, priatelia alebo hocikto, kto by sa vás do toho snažil tlačiť.

Pozri aj: 4 VECI O VZŤAHU, KTORÉ BY MALI ZOSTAŤ LEN MEDZI TEBOU A TVOJIM PARTNEROM

interez.sk (Ivana G.), readunwritten.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov