Nemusíte sa predsa znižovať na ich úroveň.

Samozrejme, to, že vás láka povedať niečo podobne hlúpe (a možno ešte horšie) je prirodzené. Možno by ste im dokonca najradšej konečne vykričali, čo si o nich naozaj myslíte. No pamätajte si – nikdy sa neponížte na úroveň “provokatéra”. Konieckoncov – ak ostanete milí a pokojní, práve to ho vytočí najviac. Toto je teda 6 milých vecí, ktoré môžete povedať človeku, ktorý vás dostáva “do vývrtky”.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 “Prosím, napíš mi to do mailu.”

Ak cítite hrozbu, napätie a vidíte, že niekto sa nedokáže vpratať do kože, nediskutujte s ním. Len by ste zbytočne rozdúchavali plameň jeho hnevu. Radšej dotyčnému absolútne pokojne a milo povedzte, aby vám všetko, čo má na srdci i na jazyku napísal do mailu. Buď vám žiaden mail nepríde, alebo vám ho naozaj pošle a vy sa aspoň budete mať na čom baviť.

#2 “Žiadne nabudúce nebude.”

Prečo by ste sa mali stretávať s niekým, kto vás oberá o všetku energiu a radosť zo života? Nie ste povinní komukoľvek venovať svoj čas – svoju spoločnosť si vyberáte sami. Ak vám niekto do života prináša viac starostí než radostí, dajte mu červenú kartu a slušne sa s ním rozlúčte.

pexels.com

#3 “To, čo hovoríš, ma zraňuje.”

Aj drzý človek sa dá odzbrojiť. Ak naozaj nejde o bezcitného sociopata, ale o normálneho človeka, ktorý len práve nemá svoj deň, pri tom, ako na vás bude nepríjemný, sa mu zahľaďte hlboko do očí a povedzte: “To, čo hovoríš, ma zraňuje”. Väčšinu ľudí tým uzemníte, nakoľko možno si neuvedomujú, že vám svojimi slovami ubližujú.

#4 “Dovoľ mi, aby som ti vysvetlil/a svoju situáciu.”

Občas, resp. relatívne často to robí každý z nás. Na situáciu sa pozeráme len z nášho uhlu pohľadu a na druhých pritom nehľadíme. Ak by sme hľadeli, možno by sme sa zachovali inak – citlivejšie a ľudskejšie. Ak máte pocit, že niekto si hľadí len svoje záujmy, požiadajte ho o to, aby si vypočul, aký je váš pohľad na vec a ako sa vás daná problematika dotýka. Možno sa vám takto podarí nájsť nejaký kompromis výhodný pre obe strany.

pexels.com

#5 “Zabudnime na to.”

To, že na vás niekto útočí, je samozrejme nepríjemné, no nezabúdajte – ustúpiť musí vždy ten múdrejší. Ak viete, že ste to vy, neváhajte navrhnúť “prímerie”. Ak to dotyčný neakceptuje, poníži tým len sám seba.

Pozri aj: 18 znamení, že vaša osobnosť je natoľko jedinečná, až irituje ostatných

tapoos
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov