Foto: Photo by Brittani Burns on Unsplash

Osloboďte si vďaka nim dušu.

Každý z nás by chcel aspoň občas žiť ako bohém – teda užívať si život naplno, neviazane a mať slobodnú dušu. Takýmto spôsobom však môže žiť ktokoľvek – stačí, ak si osvojíte isté pravidlá, a začnete sa nimi riadiť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál Thought Catalog. 

#1 Majte slobodnú myseľ, no myslite kriticky

Žiť bohémskym spôsobom života neznamená zakrývať si oči pred problémami – práve naopak. Bohémovia myslia veľmi kriticky a vo väčšine vecí vidia veľký priestor na zlepšovanie sa, avšak NAPRIEK TOMU si dokážu život užívať plnými dúškami. 

#2 Na každom človeku a názore záleží

Bohémovia veria v silu života a život ako taký uctievajú – preto je pre nich úplne najvyššou hodnotou a robia všetko pre jeho ochranu. Veria preto tomu, že každá jedna ľudská bytosť je významná a na každom jednom človeku záleží. 

Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash

#3 Kreativita je korením života

Pre bohémov je typické ich nadšenie pre umenie ako také – či už ide o hudbu, film, literatúru či niečo iné. Veria, že kreativita je korením života a milujú, keď ich niečo (alebo niekto) podnieti k tvorbe. Pri tvorbe im pritom nejde ani tak o finančný zisk, ako o samotné potešenie z tej vášne, ktorú prežívajú v procese tvorby. 

#4 Žiaden mainstream

Mainstream nie je naozaj nič pre bohémov. Nie sú ako mŕtve ryby, ktoré plávajú s prúdom, a nekývnu na niečo len preto, že je to názorom väčšiny. Správny bohém má na veci svoj názor a nikdy sa zaňho nebojí postaviť. Vie totiž, že len tak budú jeho duša a jeho myseľ slobodné. 

#5 Osloboďte sa

Jednou z najzásadnejších hodnôt bohémstva je sloboda. Byť bohémom znamená mať svoje vlastné názory, nenechať si riadiť život niekým iným, žiť umením, získavať nové skúsenosti či neustále spoznávať nové miesta. Robte jednoducho to, pri čom sa cítite byť najviac slobodní. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov