Ste si stopercentne istí, že vás partner nepodvádza?

Ruku hore, kto v živote nepodvádzal v „Človeče nezlob se“! Tam sme si neraz prikrášlili číslo na kocke v neprospech partnera. No v živote sa bohužiaľ stávajú aj horšie podvody. Tie, v ktorých vás sklame ten, komu ste najviac verili. Mnoho ľudí nosí na očiach ružové okuliare. Myslia si, že ich partner je im stopercentne verný a naozaj robí nadčasy. Alebo to môže byť aj úplne inak?

Článok pokračuje pod videom ↓

Dnes si povieme o troch veciach, ktoré majú všetci neverníci spoločné. Viete, ktoré sú to? Podľa stránky Statistic Brain sa nevera týka až 41% manželstiev. A to je už čo povedať. Mnohí si však myslia, že keď sa budú tváriť, že neexistuje, zmizne z povrchu zemského. Avšak opak je pravdou. Takže neverníkov je okolo nás naozaj dosť. Čo teda majú (takmer) všetci spoločné? Viaceré štúdie ukázali na tri základné znaky, ktoré majú neverníci rovnaké.

#1 Vek nad 40

Photo by rawpixel.com on Unsplash

Tak sa zdá, že štyridsiatnici chytajú druhý dych. U mnohých z nich dochádza ku kríze stredného veku, pravdepodobne ich deti už tak nepotrebujú, partner či partnerka je už „okukaná“ zo všetkých strán, a tak si pomaly otvárajú bráničku. Neraz stačí, že sa na nich milo usmeje o dvadsať rokov mladšia kolegyňa, a už sú v tom. Preto ak máte partnera v tomto veku, treba dbať na zvýšenú opatrnosť. Možno pomôže otvorene sa porozprávať o stagnácii, ktorá raz za čas príde do každého vzťahu.

#2 Manželstvo v skorom veku

Photo by Imagens com emoções on Unsplash

Vstupovali ste do manželstva ešte pred dvadsiatkou? Tak časom vás tento záväzok na celý život môže omrzieť. Pre niektorých môže byť naozaj desivá predstava, že s týmto jediným človekom „musí“ stráviť zbytok svojho života. Aj v tomto prípade je však základom otvorenosť a komunikácia. Bez nich sa nepohneme dopredu.

#3 Silné náboženské presvedčenie

Photo by Kerensa Pickett on Unsplash

Áno,dobre čítate, i keď niektorých táto predstava zdvihne zo stoličiek. Religióznosť a nevera? Veď to nejde dokopy. Avšak štatistiky ukazujú niečo iné. Ak ste vychovávaní pod silným náboženským tlakom, v dospelosti sa môžete začať búriť proti tomu, čo vám vtĺkali do hlavy. Aj samotná nevera je určitou rebéliou. Preto skôr začnete hľadať lásku v cudzom náručí.

Samozrejme, ak máte partnera, ktorý spĺňa všetky tri predpoklady na neveru, nemusí to automaticky znamenať, že vás podvádza. Len je tou „najrizikovejšou“ skupinou.

Pozri aj: Toto je 12 pracovných pozícií, v ktorých sa ľudia najčastejšie dopúšťajú nevery. Nájdete v nich aj to svoje?

indy100
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov