Foto: Photo by Ana Bregantin from Pexels

Začnite s ním ešte dnes!

Žijeme v dobe, kedy je “ničnerobenie” takmer považované za hriech. Je však naozaj len na škodu? Ako ukázala už história, určite nie. Živými dôkazmi toho, aké je prospešné, sú napríklad Einstein či Darwin, ktorí si na “ničnerobenie” dokonca pravidelne vyčlenili nejaký čas. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Práve nimi je inšpirované toto 2-hodinové pravidlo, ktoré popísal portál Brightside. Vyskúšate ho aj vy?

Einstein robil “imaginárne experimenty”

Nech znie táto aktivita akokoľvek zvláštne, Einstein sa jej naozaj venoval, a ako sa zdá, bola maximálne prospešná. Vo svojej mysli sa totiž pravidelne venoval tzv. “imaginárnym experimentom”, v rámci ktoých sa vo svojej mysli venoval rôznym bizarným otázkam a scenárom a predstavoval si, čo by sa stalo, ak… 

Nechajte svoju myseľ plávať

Odporúča to aj neurologička Fiona Kerr z University of Adelaide. Odporúča, aby sme sa na niekoľko minút denne zastavili, a popremýšľali nad tým, kam nás život vlastne smeruje, a či sme s ním spokojní. Potom si predstavte, ako by ste chceli, aby vyzeral – oddajte sa jednoducho dennému snívaniu. Pomôže vám to vysporiadať sa s problémami a dokonca aj zvýšiť kreativitu. 

Photo by Ana Bregantin from Pexels

Choďte na prechádzku a užite si prírodu

Prechádzka je skvelým spôsobom na to, aby ste počas nej popremýšľali aj nad vecami, na ktoré počas dňa bežne nemáte čas. Mnohé výskumy dokázali, že prechádzka v prírode je priam balzamom na naše duševné zdravie, a navyše takisto zvyšuje kreativitu a podporuje riešenie problémov. 

Postačia vám 2 hodiny týždenne

Skúste si na všetky tieto aktivity vyčleniť iba 2 hodiny týždenne, čo znamená iba niekoľko minút denne. Ide o čas, ktorý si nájde naozaj každý, a našiel si ho vždy aj Einstein. Takisto si každý týždeň vyčlenil aspoň 2 hodiny na to, aby sa venoval týmto aktivitám. Keď prvé výsledky uvidíte už po prvom týždni, určite si toto pravidlo obľúbite. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov